Végre le tudtam ülni a gépem elé, hogy írjak pár sort (köszi Panka, hogy kölcsönkaptam a gépet pár órára!). Nagyjából túl vagyunk a történéseken, kétszer megkerültük az Életet, remélem most egy ideig nem mi leszünk a sorosak. Ez a Húsvét elgondolkoztatott engem is, még sokáig lesz min rágódnom, tényleg vigyáz ránk valaki onnan fentről, remélem így is marad.
Mivel most már jobban kell figyelnem a családi étkezésekre, így most egy könnyű receptet hoztam, amit igazából Húsvétra is el lehetett volna készíteni, de még most sem késő! Ecetes hal, Életempárja hallotta a "kollégáktól". Így aztán utána is néztem és megpróbáltam elkészíteni. Mivel minden ismeretlen receptet először mindig betű szerint készítek el, csak aztán módosítgatom, őszintén megvallva, nem sikerült igazán ízesre, mint azt a kóstolók el is mondták. Nem baj, majd a következő ízesebb lesz.
Ecetes hal
1 kg ponty szelet
só
liszt, tojás, prézli
lilahagyma
só, ecet, cukor babérlevél
A ponty szeleteket besózzuk, majd kirántjuk a szokott módon. Még melegen beletesszük a szintén meleg saláta lébe, amit szintén szokásos módon készítünk el. (Vízbe ecet, kis só, cukor, jól elkeverjük, megkóstoljuk, olyan ízű legyen, mint a fejes saláta leve.) Babérlevelet teszünk bele, felforraljuk és a meleg halra önjük. Egy éjszakára - miután kihült - hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!!
Egy ideig megint nem jövök, mivel még csak kölcsönbe kaptam vissza a gépemet, lassan veszünk másikat a Nagyobbiknak és visszatérek!