2012. április 29., vasárnap

Visszatérés.......ecetes hallal!

Sziasztok!
Végre le tudtam ülni a gépem elé, hogy írjak pár sort (köszi Panka, hogy kölcsönkaptam a gépet pár órára!). Nagyjából túl vagyunk a történéseken, kétszer megkerültük az Életet, remélem most egy ideig nem mi leszünk a sorosak. Ez a Húsvét elgondolkoztatott engem is, még sokáig lesz min rágódnom, tényleg vigyáz ránk valaki onnan fentről, remélem így is marad.



Mivel most már jobban kell figyelnem a családi étkezésekre, így most  egy könnyű receptet hoztam, amit igazából Húsvétra is el lehetett volna készíteni, de még most sem késő! Ecetes hal, Életempárja hallotta a "kollégáktól". Így aztán utána is néztem és megpróbáltam elkészíteni. Mivel minden ismeretlen receptet először mindig betű szerint készítek el, csak aztán módosítgatom, őszintén megvallva, nem sikerült igazán ízesre, mint azt a kóstolók el is mondták. Nem baj, majd a következő ízesebb lesz.

Ecetes hal
1 kg ponty szelet
liszt, tojás, prézli
lilahagyma
só, ecet, cukor babérlevél

A ponty szeleteket besózzuk, majd kirántjuk a szokott módon. Még melegen beletesszük a szintén meleg saláta lébe, amit szintén szokásos módon készítünk el. (Vízbe ecet, kis só, cukor, jól elkeverjük, megkóstoljuk, olyan ízű legyen, mint a fejes saláta leve.) Babérlevelet teszünk bele, felforraljuk és a meleg halra önjük. Egy éjszakára - miután kihült - hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!!
Egy ideig megint nem jövök, mivel még csak kölcsönbe kaptam vissza a gépemet, lassan veszünk másikat a Nagyobbiknak és visszatérek!

2012. április 21., szombat

Nincs gépem, majd jövök!

Nincs gépem, mivel a Nagyobbik lapitopija tönkrement és hát neki ugye munkaeszköz (Mérnök-info-egyetemista). Így elvitte az enyémet, amíg neki nem lesz másik. Pedig lassan újrakezdeném, de erre most egy kicsit várni kell!


Azért lesek ám LÁNYOK néha, micsoda finomságokat csináltok!