BOLDOG ÚJ ÉVET 2014!!
Sajnos alig volt időm szegény blogra mostanában, de azért készültem néhány bejegyzésre (fényképezéssel). Húzós volt az év vége a munkában is, meg itthon is, sok volt a dolgunk, mindenfélék történtek, szóval erre már nem maradt energiám.
Erre a bejegyzésre viszont nincs kép, mivel nem gondoltam, hogy erről a sütiről írni fogok. Kérésre teszem fel ezt a receptet, szerintem így egyszerűbben elő lehet venni, amikor szükség lesz rá.
Erre a bejegyzésre viszont nincs kép, mivel nem gondoltam, hogy erről a sütiről írni fogok. Kérésre teszem fel ezt a receptet, szerintem így egyszerűbben elő lehet venni, amikor szükség lesz rá.
Céklás brownie
- 50 dkg nyers cékla
- 10 dkg vaj
- 40-50 dkg minél magasabb kakaótartalmú csokoládé (tudom, kicsit sok, de szerintem ettől finom, én különben úgy szoktam, hogy kb. fele síma étcsoki, másik fele 70-80 %-os étcsoki)
- 1 tk vaníliakivonat
- 25 dkg barna cukor
- 3 db tojás
- 10 dkg finomliszt
- 2,5 dkg kakaópor
- csipet só (ami mindenbe kell!)
Hámozzuk meg a céklát, majd aprítsuk
fel. Tegyük egy mikrózható edénybe, öntsünk alá kevés vizet, és mikróban (vagy sütőben), magas
fokozaton pároljuk puhára. Kicsit hagyjuk hűlni a párolt céklát, majd egy
tálban botmixerrel pépesítsük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy
kb. 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Olvasszuk fel a csokit, még melegen
keverjük el a vajjal. A pürésített céklát keverjük simára a vajas csokoládéval
és a vaníliakivonattal.
Keverjük habosra a cukrot a tojásokkal,
majd kanalazzuk bele a céklás keveréket. Óvatosan keverjük, hogy levegős
maradjon. Szitáljuk bele az előzőleg kakaóval összekevert lisztet, és keverjük
simára.
Öntsük a tésztát az előkészített
tepsibe, és süssük 25-30 percig. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, akkor van
kész, ha az ujjunkkal megnyomva érezzük, hogy a teteje már megsült, de még
alatta lágyan remeg, ekkor ki kell venni a sütőből. A formában hagyjuk teljesen
kihűlni, majd vágjuk négyzetekre.
...aztán dugjunk el néhány szeletkét rosszabb napokra (amikor nincs kedvünk, időnk sütni) a mélyhűtőbe, ha sikerül!
...aztán dugjunk el néhány szeletkét rosszabb napokra (amikor nincs kedvünk, időnk sütni) a mélyhűtőbe, ha sikerül!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése