Hozzávalók
10 kifli (szikkadt)
1 kanál vaj
5 tojás
1/2 l tej
barack lekvár
2-3 kanál darált dió
10-12 dkg barna cukor
1/2 kg alma
1/kg szilva
fahéj
Elkészítés:
A kiflit felkarikázom, kivajazott mélyebb tepsibe terítem. Kikeverem az 5 tojás sárgáját 10 dkg cukorral (esetleg 1 vaniliáscukorral), belekeverem a langyosított tejet és ezzel leöntöm a kifliket. Megkenem egy kis barack lekvárral, megszórom darált dióval, egyik felére teszem a szeletekre vágott almát (amit előtte egy kis vajon megpárolok egy kanál cukorral), másik oldalára szilvát teszek, majd az 5 tojás habjával megkenem és megsütöm.
Jó étvágyat hozzá! Próbáljátok ki, akár más gyümölccsel is!
Hát a képeim megint nem szépek, viszont nagyon finom volt (estére elfogyott, pedig gáztepsiben készült).
Még sosem ettem, nagyon guszta:)
VálaszTörlés.. ha szereted a szilvát, ízleni fog!
VálaszTörlés