Szóval kifújtam - részben - a tegnap előtti dühömet (még nem vettünk másik kabátot, hátha meglesz, nem én reménykedem benne, úgy tűnik csak én vagyok reális ebben a családban??), de majd később teszem fel a padlizsán krémeket. Mivel annyi helyen láttam, csokis s'mores, ezért kipróbáltam. Tücsök Bogárnál olvashatjátok (és még sok más kedves blogger társnál) az eredeti receptet, én egy kicsit változtattam rajta.
Hozzávalók:
20 dkg pillecukor (hát ugye én ezt saját magam készítem, 8 dkg zselatin, 1 evőkanál víz, 1 evőkanál méz összekeverve 1 evőkanál vízzel, 10 dkg cukorral, felmelegítve, a zselatinhoz adva és sokáig alsó fokozaton habverve)
10 dkg vaj
20 dkg fehér csoki
10 dkg diétás babapiskóta
20 dkg diákcsemege
A forró pillecukorba beleöntöttem a vízgőz felett összeolvasztott vajat és fehércsokit, majd teletördeltem a babapiskótát és beletettem a diákcsemegét. Üvegtálba öntöttem, hűtöttem, majd leöntöttem csokival.
ÉS HOGY MITŐL DUPLA?? Hát előtte kikentem néhány bonbon formát temperált csokival (felét vízgőz felett felolvasztottam, levettem a tűzről és belekevertem a másik felét) és a pillecukros, vajas, fehércsokis kulimászból betöltöttem a bonbonba is, hűtöttem, majd tettem rá egy kanál karamellát, majd lezártam csokival.
Az eredmény:
Sajnos kettévágva nem látszik a karamella, mivel kifolyik belőle, de az ízében teljesen érezni!
Jó étvágyat, az én lányom imádja, mivel pillecukor - mániás!
Ez valami nagyon finom bonbon lehet. Kár, hogy nekem az nem megy. :)
VálaszTörlésFantasztikus finomságokat készítettél:) Ez a legjobb gyógyír, ha az ember dühös, legalábbis nálam. Csodaszépek a bonbonjaid, szívesen megkóstolnám, még sosem ettem házi készítésű bonbont. De jobb, ha nem is készítek soha, mert akkor tuti sosem tudok lefogyni:)
VálaszTörlésA süti is nagyon guszta, de a bonbonok egyszerűen mesések. Nagyon ügyes vagy. Szilikon formával készítetted? :)))
VálaszTörlésTücsök Bogár!
VálaszTörlésAhogy elnézem az ALKOTÁSAIDAT, nekem kéne elbújnom mögötted. Még hogy Neked ne menne, szerintem egy próbát megér, hiszen csak veszel egy bonbon formát, meg a lányaid ecsetét és kikened csokival, a töltelék-ötledeidet meg majd én koppintom Tőled.
Trollanyu!
Köszi, igen, ez gyógyír, alig vártam,hogy elkészíthessem, mióta bonbonozom, azóta gondolkodom a pillecukros bonbonon. Én sem eszem (na jó egyet, hiszen muszáj megkóstolni, hogy az íze milyen - mint készítő!!)
Igen Petra, szilikonossal, mivel az elején megjártam másfajta formával, majdnem feladtam a bonbonozást, volt miből és volt KITŐL (pl.BONBONMÁNIA-Gesztenye és még sokan mások segítettek itt) tanulni.
VálaszTörlésNagyon guszta mindegyik!!! Bonbont is gyártasz, nagyon ügyes vagy!!!
VálaszTörlésMár nézegetem a bonbon formákat, de félek tőle nagyon, hogy nem fog sikerülni aztán mehet a sufniba. :)
Barbi csak ugyanazt tudom írni Neked is, mint Tücsök Bogárnak, a Te tudásoddal nem lesz kunszt, próbáld ki, először csak egy formával, ne legyen ilyen csavaros (a forma), aztán egy hét múlva megveszed az összeset.
VálaszTörlésGabi!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek a bonbonok, nagyon ügyes vagy:-))
Ugye, hogy rá lehet szokni?:-))
Én is készítettem már pillecukrosat, finom lehet így:-))
Köszi Gesztenye és meg sem kóstoltad?
VálaszTörlés