2015. november 6., péntek

Ischler mandulalisztből



Sajnos az elmúlt időszak kissé húzós volt, sok-sok minden történt és nagyon sok dolgunk volt. (Nekem pl. nyáron a pécsi Európa Cantat volt az egyik legnagyobb élményem - mint szereplő - és az egyik legfárasztóbb elfoglaltságom - a munka mellett)....szóval kicsit lusta is voltam, így több mint egy éve nem írtam ide. Azért kaptam innen-onnan némi megjegyzést, hogy szeretnének látni újabb recepteket (a Kisebbikem is rosszul járt, mivel tavaly Karácsonykor azt kaptam tőle ajándékba, hogy az itt szereplő receptjeimből kártyát készített.....és ígérte, hogy idén Karácsonyra megkapom az újakat is....hát most sajna nem lesz mit kártyára varázsolni).
Más is szerepet játszott szegény blogom "elhagyásában" pl. a Nagyobbikam ugye nagyon messzire ment egyetemre - már hazajöttek - és nem volt, kinek főzzek. Életempárja csak halat eszik - meg is főzi magának a "mindennapihalászlevemetaddmegnekem"-et, Kisebbikem meg csak "csirkerizs" étrenden tengődik, hát az valahogy nekem nem kihívás. Magamnak pedig nem szoktam különleges sütiket, ételeket készíteni.
...de azért néha készül valami, ez a recept régebben készült és itt csücsül a Bejegyzéstárban, hát most elővettem, ezt mindkét gyermekem imádja.

Ischler - nálam mandulalisztből

30 dkg mandulaliszt
10 dkg darált dió
10 dkg por porcukor (xilit, vagy eritrit)
20 dkg vaj (vagy helyette kókuszzsír, ghí)
csipet só (mindenbe teszek)

 Az olvasztott - nem meleg - vajjal összegyúrom az egészet, majd hidegre teszem. Kinyújtom, kiszaggatom pogácsa-szaggatóval, majd kisütöm sütőpapíros tepsiben 
160 C-on , kb. 15 perc - vigyázz, gyorsan megég!!. Aztán összeragasztom saját készítésű ribizli lekvárral és csokiba mártom (ami nálam legalább 60-70 %-os étcsoki)
 






Sajnos az egydarabos, kettétört változatról lemaradtak a képek, olyan gyorsan elfogyott!

....és talán mostanában több időt tudok újra szakítani erre a szegény blogra...pl. Húsvétkor egy nagyon finom sonkakrém levest sikerült készítenem (Stáhl Judit receptje alapján), talán jó lesz karácsonyi levesnek is, finom és laktató és mutatós is.

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy jelentkeztél!! :-)) Az én nagyim is dióval készítette az isler tésztáját, ez a verzió is nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Köszi...és igen nagyon finom volt, gyorsan el is fogyott!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...