Hozzávalók
1 kg csirke, vagy pulyka mell
1-2 doboz kukorica
1-2 evőkanál liszt
1/2 l főzőtejszín
3-4....6-7 fokhagyma
olaj
só, fehérbors
Elkészítés:
Kevés olajon, fedő alatt megdinszteljük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint) és nyomunk rá fokhagymát (ezt is ízlés szerint, nálunk sokat). Amikor puha a hús, behabarjuk a főzőtejszínnel (elkeverjük a lisztet egy kevés vízzel csomómentesre, majd belekeverjük a tejszínt, majd ráöntjük a húsra). Egyet rottyan és elzárjuk alatta a tüzet. Rizst, nokedlit lehet hozzáadni.
Tipp: van egy másik változat, akkor kukorica helyett zöldborsót, fokhagyma helyett petrezselymet kell beletenni, de ez nálunk nem megy, mivel a kukorica mindent visz!!
Hajrá Lányok, igazán nem nehéz, a Kisebbik - ha olyan kedve van - ezt az adagot 1 nap alatt megeszi!
Jó étvágyat!
Nagyon finom, én is szoktam ilyet készíteni:) Villámgyorsan eltűntetnek mindent nálunk is, nyoma sem marad:)És ez igaz a férfiak 99,9 %-ára, a gyomrukon keresztül lehet őket megfoni. A többiekkkel meg nem érdemes foglalkozni:)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek, írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu
Klassz recept! Nem csoda, hogy a kedvence. :)
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésez nagy igazság, hisz a párom is akkor a legmorcosabb, amikor éhes, vagy nem éppen a fogára való étellel kell szembesülnie a hűtőben (lsd: mákos tészta, ami nálunk tiltó listás, a gyerekekkel akkor szoktuk enni, amikor Életempárja elutazik).
A Kisebbik rá hasonlít - hiába, fiú a szentem - ebben is, másban is. Az ízlésük nem teljesen hasonló, a fiam nem annyira kedveli a vízben úszó dolgokoat, mint az apja.
Kedves Minder.hu! Köszönöm a meghívást, jelentkezem!
Ilyet sűrűn készítek én is! Imádjuk és egyszerű! A kisfiadnak jó ízlése van! :))
VálaszTörlésKöszi Lányok!
VálaszTörlésBarbi, a kisfima 185 cm és 65 kg, 8 éve takewandozik (lehet, hogy nem így kell leírni) és 1 éve ninjucu (ezt sem így), nagy dumás fiú, szóval elég rendesen oda vannak érte a lányok.
Kicsi fiamhoz lassan nem sámli, hanem hokedli kellene, ha meg akarnám legyinteni.
Nem baj, neked akkor is a kicsi fiad marad! :DDD
VálaszTörlés