2011. október 1., szombat

Anyutorta A'la Kinder bueno

Anyu születésnapjára terveztem (és végeztem) tortát sütni, amivel ráadásul jelentkezni szerettem volna a torta versenyre, de szokás szerint ember tervez....(A kollégáim Mézga családnak hívnak bennünket, mivel nálunk mindig történik valami). Múlt héten szombaton szüretelni voltunk (baráti meghívásra), ahol is versenyeztünk egy mérges darázzsal, kiütéssel Ő győzőtt. A Calcium tabletták ellenére azonnal feldagadt a kezem. Így aztán másnap (még az ujjamat is sikerült elvágni, nem is emlékszem, mikor vágtam meg magam a konyhában utóljára) - Anyukám születésnapján - bizony a háziasszonyi teendőket nem tudtam maradéktalanul teljesíteni. Szerencsére ezt a tortát még pénteken megcsináltam - mivel puhulnia kell egy kicsit - így csak a díszítés maradt vasárnapra. Nem dicsekszem vele, így a torta versenyre sem küldöm be, mivel pont a díszítés a lényeg. Azt terveztem, hogy sok-sok tejszín habbal bevonom és csoki pillangókkal, csoki fával, csoki virággal díszítem. Sajnos ezzel a kézzel lehetetlen volt. Így lányomat kértem, hogy készítsen egy-két pillangót, a tortára már én próbáltam rátenni (pillangó készítés lsd: Nagy Otker könyv), ez lett belőle.
Kinder bueno torta - Trollanyu receptje alapján 100 %-osan! (Semmit nem változtattam rajta, ezért olvassátok Nála a receptet, megéri benézni Hozzá!)

Viszont a belseje KIRÁLY!! Olyan finom volt, hogy szokás szerint nem sikerült egy szeletes képet készítenem. Kb. olyan, mint Trollanyunál, kevés tészta, sok-sok-sok krém.

A torta versenyt majd következőleg megfutom.

Ja és megint adtam a fogyókúrának, így Barbi hiába adja nekem a tanácsait.

6 megjegyzés:

  1. Gabikám! Ez a torta így is gyönyörű, mert a szívetek-lelketek benne van a lányoddal!! :D Én boldogan megennék belőle pár szeletet, és tudd a fogyókúra, holnap folytatódhat, nem történt semmi rossz! Ilyen nálam is van és nem rágom magam rajta, mégis lemennek a kilók!! Soha ne érezz bűntudatot egy-egy kilengős napért! Nagyon boldog születésnapot Anyukádnak!! :D

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett a torta és az a lényeg, hogy ízlett nektek. Én is be tudnék falni pár szeletkét, de még keményen tartom a diétámat. De szerintem se aggódj emiatt, a szülinap sokkal fontosabb:)Boldog Szülinapot Anyukádnak:) Nagyon szerencsés vagy,hogy készíthetsz neki tortát:)

    VálaszTörlés
  3. Szép lett a torta! Boldog szülinapot anyukádnak! :)))

    VálaszTörlés
  4. Lányok!
    Köszönöm (Anyu nevében is), igazán sokat lendítenek a lelkemen kedves szavaitok. Azért volt benne egy kis fogyi is, mivel háztartási keksz helyett diétás kekszet raktam középre és a cukor egy részét is édesítővel pótoltam - csak ezzel nem akartam elvenni egyes blogolvasók kedvét (akik a hozzászólásokat már nem olvassák). Remélem, még sok ilyen alkalmas torta lesz - szebb kivitelben, de ízben már nem kell jobb.

    VálaszTörlés
  5. Ja Barbi, azért igaz, hogy a fogyi megy tovább, mivel most hétvégén ráálltam az úszásra (orvosi előírás térdre)az eredmény 1 kg fogyás, pedig reggeliztem (hónapok óta most ettem először kenyeret) és az ebédhez a lecsóhoz is kenyeret ettem. Viszont 1 órát úszkáltam a Széchenyiben pénteken és szombaton.

    VálaszTörlés
  6. Gabi, le a kalappal, a mozgás nálam még nulla. :(
    Kitartás, megy ez lejjebb is! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...