2011. október 30., vasárnap

Kukoricás, tejszínes csirke

Figyelem Lányok! Ezt az étel a fiam kedvence, ezzel le lehet venni a lábáról. (Hiába, itt is igaz a mondás, a férfiakat a gyomrukon keresztül lehet megfogni). Szóval kössétek fel a csipkés tangát, és gyorsan tanuljátok meg, hiszen nagyon könnyű étel.

Hozzávalók
1 kg csirke, vagy pulyka mell
1-2 doboz kukorica
1-2 evőkanál liszt
1/2 l főzőtejszín
3-4....6-7 fokhagyma
olaj
só, fehérbors

Elkészítés:
Kevés olajon, fedő alatt megdinszteljük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint) és nyomunk rá fokhagymát (ezt is ízlés szerint, nálunk sokat). Amikor puha a hús, behabarjuk a főzőtejszínnel (elkeverjük a lisztet egy kevés vízzel csomómentesre, majd belekeverjük a tejszínt, majd ráöntjük a húsra). Egyet rottyan és elzárjuk alatta a tüzet. Rizst, nokedlit lehet hozzáadni.
Tipp: van egy másik változat, akkor kukorica helyett zöldborsót, fokhagyma helyett petrezselymet kell beletenni, de ez nálunk nem megy, mivel a kukorica mindent visz!!
Hajrá Lányok, igazán nem nehéz, a Kisebbik - ha olyan kedve van - ezt az adagot 1 nap alatt megeszi!

Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, én is szoktam ilyet készíteni:) Villámgyorsan eltűntetnek mindent nálunk is, nyoma sem marad:)És ez igaz a férfiak 99,9 %-ára, a gyomrukon keresztül lehet őket megfoni. A többiekkkel meg nem érdemes foglalkozni:)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek, írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés
  3. Klassz recept! Nem csoda, hogy a kedvence. :)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    ez nagy igazság, hisz a párom is akkor a legmorcosabb, amikor éhes, vagy nem éppen a fogára való étellel kell szembesülnie a hűtőben (lsd: mákos tészta, ami nálunk tiltó listás, a gyerekekkel akkor szoktuk enni, amikor Életempárja elutazik).
    A Kisebbik rá hasonlít - hiába, fiú a szentem - ebben is, másban is. Az ízlésük nem teljesen hasonló, a fiam nem annyira kedveli a vízben úszó dolgokoat, mint az apja.

    Kedves Minder.hu! Köszönöm a meghívást, jelentkezem!

    VálaszTörlés
  5. Ilyet sűrűn készítek én is! Imádjuk és egyszerű! A kisfiadnak jó ízlése van! :))

    VálaszTörlés
  6. Köszi Lányok!
    Barbi, a kisfima 185 cm és 65 kg, 8 éve takewandozik (lehet, hogy nem így kell leírni) és 1 éve ninjucu (ezt sem így), nagy dumás fiú, szóval elég rendesen oda vannak érte a lányok.
    Kicsi fiamhoz lassan nem sámli, hanem hokedli kellene, ha meg akarnám legyinteni.

    VálaszTörlés
  7. Nem baj, neked akkor is a kicsi fiad marad! :DDD

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...