2013. január 15., kedd

Nyeremény - Katlan Tóni ebéd


Megnyertem Boldog kukta játékát és egy szuper ebédre mehettünk Veresegyházára, Katlan Tóni vendéglőjébe. Köszönjük, remek volt...és most egy rövidke beszámoló a szombati vendégeskedésről:
Verőfényes idő volt szombaton, így aztán jókedvűen indultunk, bár kissé sokat reggelizett kedves Párom, így aztán nem volt nagyon éhes. A vendéglő nagyon tetszett, modern berendezése, külön berendezett gyerekjátszóval egybekötött éttermi része jó ízlésre vall.Az egész ebédlőt beragyogta a napsütés, szellősen rendezték be, szóval jó érzés volt bent ülni. Már az elején jó benyomást tett Életempárjára, mivel halkan szólt a Csík zenekar egyik CD-je. Nem akartam semmilyen alkoholt inni - lévén ebéd - dehát az étlapba belecsempésztek egy rövid borbemutatót és nagyon kíváncsi voltam az egyik bor ízére. 
Száraz vörösbor Bock Pincészet Szent Márton Újbor 2011, komolyan mondom, nagyon-nagyon jól jártam ezzel a választással.  Aztán kiolvastuk az étlapot, kissé meglepett, hogy nincs nagy választék, de őszintén megvallva pont elég volt. Gyorsan választottunk, én borscsot,  Zoli pedig marhahúslevest kért. Igaz, nem szereti a levesben a tésztát, de ezt mind megette, nagyon ízlett mindkettőnknek.




Aztán a második fogás egy cigánypecsenye, sült krumplival, sült hagymával, fokhagymamártással és salátával.





A saláta - fenyőmaggal - imádom




Zoli persze halat evett - káposztás harcsát

...na és itt jött a bukfenc: mi már nem tudom mióta nem eszünk kenyeret (minimum egy éve, hisz most van az évforduló, hogy szalad az idő)...és hozott nekünk a kedves pincérnő egy tálon meleg, friss - káposztalevélen sült - krumplis kenyeret, aminek nem bírtunk ellenállni (le sem fotóztam, hisz úgysem  fogunk enni belőle), hát én már az idejét sem tudom, mikor ettem krumplit kenyérrel.

Aztán tele pocakkal már csak a számlát akartuk kérni, dehát hagytuk magunkat rábeszélni a desszertre, íme:

..és most kedves olvasóim, tippeljétek meg, hogy mi volt a desszert?? (Ági, ne súgj légyszíves!!)





 Ági, még egyszer köszönöm ezt az élményt, nagyon jól sikerült ez az ebéd!!



6 megjegyzés:

  1. De finomakat ettetek:) Mi is múlt héten voltunk egy nyeremény ebéden a marosugrai Haller Kastélyszállóban, nemsokára én is hozom a beszámolót:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia KAti!
      Várom a beszámolót! ..és mit ettünk desszertnek??

      Törlés
    2. Ne búslakodj, használd ki az időt a fogyókúrára pont ez jó, legalább meglepetést szerzel vele, csinálj még több aszalt szílvás,diós csirkét, szilva helyett tegyél bele áfonyát, többet is, hogy jó szaftos legyen!! fel a fejjel!!

      Törlés
  2. Gratulálok,jó kis nyereményt csíptél meg:))
    Ez az a Katlan Tóni,akik vásárokban is árulnak?

    Nem tudom mi lehetett a desszert,valami fagyi vagy parfégolyóra tippelnék csokidarás,és mandulás/mogyorós/diós köntösben.

    Nagyon ügyesek vagytok,nekem,nekünk sajnos a friss kenyér és a burgonyás tésztafélék a gyengéink.Bár biztos meg tudnám állni,hogy ne egyek,de ahhoz az kellene,hogy ne is készítsek.De az uram szerintem egyből szedné a sátorfáját.Ő nem az a diétázós típus.Bár könnyen van,mert ha elhagyja a vacsorát,simán fogy.Nem úgy én.

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok!Örülök,hogy jól éreztétek magatokat! Mintha valami gesztenyés mousse lenne.Vaggy ilyesmi:) Fagyi biztos nem:))

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok! igazán jó volt ott lenni és finomakat enni.
    Andi közel jártál, a desszert gesztenye püré volt, új formában. A sült gesztenyét habosították, tejszínhabbal keverve, golyót formáztak belőle és csokiforgácsba, illetve mandula szeletkékbe forgatva tálalták. Nagyon finom volt!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...