2013. március 8., péntek

GESZTESZT-elés, avagy egy hatfogásos vacsora

Tegnap hivatalosak voltunk egy hatfogásos vacsorára, hát igen ez a GESZTESZT. Jelentkezel egy rövid bemutatkozó email-el és ha Neked kedvez a szerencse, akkor meghívnak egy finom vacsorára.
Őszintén megmondom, rossz hangulatban indultunk, előtte 10 perccel rossz hírt kaptam egy régi kedves barátomról, a Párom sem volt éhes, szóval nem éppen egy hangulatos vacsora kezdete volt. El is tévedtünk egy kicsit - mivel nem vagyunk ismerősök Budakeszin, de aztán éppen csak időre odaértünk. Hangulatos hely, kellemes fogadtatás és nagyon barátságos társaságba csöppentünk. A kezdeti feszültség gyorsan oldódott, rövid körbemutatkozás után kezdtem érezni, hogy el tudok kissé lazulni. A házigazán kívül ott volt a szakmai képviselő, aki az elkészítési módokról tudott információval szolgálni, illetve az estet szervező hölgy, aki felügyelte, hogy a facebook-on is követhető legyen az esemény.
Kaptunk egy tesztelő papírt, amelyre házigazdánk kérésére írhattuk a véleményünket a feltálalt ételekről.

Hát őszintén megmondom, mikor megláttam a menüt, kissé belegondoltam, hogy mit is fogok csinálni, mivel egyáltalán nem szoktam vacsorázni, a jelentkezéskor is arra gondoltam, hogy biztos könnyű menüsor lesz, nem lett az.
MENÜ


Pepperonival pácolt fetasajt olajbogyó-duóval
Bélszín gulyás házi csipetkével
Nyúlhússal töltött házi derelye zsályával illatosított jus-vel, bor redukcióval
Sertésszűz kukoricás búzakásával, demi glace-szal vagy feketeribizli eszpumával
Levendulában pácolt kacsamell céklás üvegtésztával vagy burgonyafánkkal
Narancsos sajttorta keserűcsokoládé mousse-szal

Én több fényképeket nem teszek fel - ez volt a csúcs a menüben, ISTENI volt-, nézzétek meg a GESZTESZT-nél. 
...de be kell vallanom, nem csak hogy megkóstoltam mindent, de mindent meg is ettem. Az abszolút győztes a bélszíngulyás és a nyúlhús mellé - ráöntött - ZSÁLYÁS JUS volt. Életemben nem ettem még ilyen finomat. Szóba is hoztam, hogy szerintem rossz volt a sorrend, mert a kacsamellel kellett volna kezdeni - sajnos fűszertelen volt és a körete sem volt olyan karakteres ízű, hogy kárpótolt volna - és úgy kellett volna haladni a karakteresebb, finomabb, tartalmasabb ízek felé. Dehát a vacsora célja nem ez volt, hanem az, hogy "tanácsainkkal" segítsül, támogassük az éttermet, hogy a következő étlapra mit és hogyan vegyenek fel.
Így aztán pl. a desszert is csak komoly módosítások után kerülhetne be a tavaszi menükbe, mivel a narancs név "enyhe" túlzás volt, sajtosnak sajtos volt, de kissé száraz, viszont nekem a csoki mousse-al együtt fogyaszthatónak tűnt. A neve alapján  én is rendeltem volna, de utána mérgelődtem volna, hogy nem azt kaptam, amit ígért.

Összességében REMEK volt az este, nagyon jó társaságot sikerült összehívni, finomakat ettünk és ittunk - megkóstoltuk a házi szilva pálinkát és tokaji borokat -, belátogattunk a konyhába, ahol a séfet kifagattuk a titkokról (amit igazából nem mondott el teljesen!!) és még ajándékot is kaptunk egy-egy üveg házi szilvalekvár képében.

Szóval csak ajánlani tudom mindazoknak, akik érdeklődnek a gasztronómia iránt, az új ízeket, éttermeket keresik, hogy próbáljátok ki: GESZTESZT.
Mi, akik a legmesszebb lakunk ettől az étteremtől - mármint a résztvevők közül - hazafelé bizony megállapítottuk, hogy fogunk még idejönni ebédre, vacsorára, ki szeretnénk egy nyári estén próbálni a teraszt is!!

KÖSZÖNJÜK a meghívást és a kellemes társaságot!

5 megjegyzés:

  1. Különleges menüsor volt, én is végigkóstóltam volna egytől egyig:) Boldog Nőnapot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kati!
      Köszönöm, viszont kívánom!
      Pünkösdkör megyünk Erdélybe, szerintem csodálatos élmény lesz!Remélem jókat is eszünk!

      Törlés
  2. Azta, gaszro-élmény a köbön! És örülök, hogy a kedvedet is jobbra hangolta! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...