2014. január 4., szombat

Céklás brownie



BOLDOG ÚJ ÉVET 2014!!

Sajnos alig volt időm szegény blogra mostanában, de azért készültem néhány bejegyzésre (fényképezéssel). Húzós volt az év vége a munkában is, meg itthon is, sok volt a dolgunk, mindenfélék történtek, szóval erre már nem maradt energiám.
Erre a bejegyzésre viszont nincs kép, mivel nem gondoltam, hogy erről a sütiről írni fogok. Kérésre teszem fel ezt a receptet,  szerintem így egyszerűbben elő lehet venni, amikor szükség lesz rá.

Céklás brownie
  • 50 dkg nyers cékla
  • 10 dkg vaj
  • 40-50 dkg minél magasabb kakaótartalmú csokoládé (tudom, kicsit sok, de szerintem ettől finom, én különben úgy szoktam, hogy kb. fele síma étcsoki, másik fele 70-80 %-os étcsoki)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 25 dkg barna cukor
  • 3 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg kakaópor
  • csipet só (ami mindenbe kell!)
     
Hámozzuk meg a céklát, majd aprítsuk fel. Tegyük egy mikrózható edénybe, öntsünk alá kevés vizet, és mikróban (vagy sütőben), magas fokozaton pároljuk puhára. Kicsit hagyjuk hűlni a párolt céklát, majd egy tálban botmixerrel pépesítsük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kb. 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Olvasszuk fel a csokit, még melegen keverjük el a vajjal. A pürésített céklát keverjük simára a vajas csokoládéval és a vaníliakivonattal.
Keverjük habosra a cukrot a tojásokkal, majd kanalazzuk bele a céklás keveréket. Óvatosan keverjük, hogy levegős maradjon. Szitáljuk bele az előzőleg kakaóval összekevert lisztet, és keverjük simára.
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 25-30 percig. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, akkor van kész, ha az ujjunkkal megnyomva érezzük, hogy a teteje már megsült, de még alatta lágyan remeg, ekkor ki kell venni a sütőből. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk négyzetekre.

...aztán dugjunk el néhány szeletkét rosszabb napokra (amikor nincs kedvünk, időnk sütni) a mélyhűtőbe, ha sikerül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...