2011. december 27., kedd

Bagett Limarától

Kedves Bloggerek! Remélem, mindenki kipihente magát az ünnepek alatt, mint én is. Így aztán lelkesen indultam a mai reggelnek - bagett sütés Limara receptje alapján a karácsonyi ajándékommal. IGEN, IGEN kedves Trollanyu! Megkaptam én is - álmomban nem hittem volna. (Majdnem annyira örülök neki, mint annak, hogy sikerült mindenki kedvére választanom ajándékokat, úgy érzem!)


Itt van ŐŐŐŐŐ:

(Kitchenaid azok kedvéért, akik nem ismerik)

Háromszor olyan könnyedén ment az elkészítése a bagettnek, mint amikor kézzel gyúrtam, és közben más is csinálhattam. Életempárja nem értette - kicsomagolás után -. hogy mi került ezen a gépen ennyibe. (Ilyenkor mindig eszembe jut az a régi szilveszteri humor szegény Márkus Lászlóval - hogy mi került ezen ennyibe - miközben darabokra szedett egy fotelt, majd az asszony hálóingét?).
Én, aki dolgozom vele, már tudom, hogy miért ennyi.
Szóval a recept, aki már olvas néha engem, megszokhatta, hogy nem mindig írom le (nem vagyok lusta), mivel szeretném, hogy ismerjétek meg azt, akitől kölcsönöztem. Aztán, amikor kóricáltok az Ő oldalán, akkor esik le az állatok, hogy miket tud, nekem minden alkalommal tud meglepetést okozni!

Recept: lsd. itt!!
A képeim pedig:

Kellnek a bagettjeim:


Megsültek:


1/4 óra múlva:


Ez a kettő arra vár, hogy Kisebbikem hazaérjen! Már tudom, hogy ma este be kell készítenem holnapra a következő adagot.

A recepthez csak annyit: nem volt sem aszkorbinom (sem bevonat nélküli tabbelttás C vitaminom), sem burgonyapelyhem. Így ezeket nem tettem bele, viszont egy kupaknyi ecetet igen. Limaránál olvastam, hogy valaki ezzel helyettesítette az aszkorbint.Viszont a feltekerésnél belülre is szórtam sajtot, nemcsak a tetejére. Szerintem így is jó lett, sőt nem volt BL80-as lisztem, csak BL55-m. Ilyen lett, nekünk így is jó. Finom, próbáljátok ki!!

Jó étvágyat!
Áldott Ünnepet! 

12 megjegyzés:

  1. Óóó! Igazán gyönyörű, szívet melengető ajándékot kaptál! Gratulálok hozzá és nagyon köszönöm s kedves szavakat! :) Boldog Új Évet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. Egyszer volt szerencsém ilyennel dolgozni :-))

    Használd egészséggel a "kis masinát"!! :-)

    VálaszTörlés
  3. Sok örömöt és finomságot szerezzen az ajándék, boldog Karácsonyt!!!

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok mégegyszer ehhez a szuper ajándékhoz:) Biztos megérdemelted:) Nálunk is az volt, hogy mi kerül egy gépen ennyibe, ami csak mixelni tud:) Használd egészséggel:)

    VálaszTörlés
  5. Biztosan jó kislány voltál,ha ilyen nagyvonalú volt a Jézuskád:))
    Használd egészséggel,és leld benne örömöd.A családod pedig a végeredményben,melyeket eme csodamasina segítségével tudsz eléjük varázsolni:))

    VálaszTörlés
  6. Limara!
    Köszönöm és köszi a receptet is (aszkorbin már van, csak a burgonyapehely miatt néztek csúnyán a Match-ban az eladók, szóval nincs)
    Viki!
    Köszönöm, fogom használni, ma este már másodszor!
    Vicuska köszi és Neked is Áldott Ünnepeket!
    Trollanyu! Hiába, pasiból van mindkettő! Az enyém ráadásul gépészmérnök, így aztán mondogatta, hogy csak keverni tud ennyiért?? az ő gépei olcsóbbak, stb. a lényeg, hogy megkaptam.
    Tálaló! Úgy látszik jó voltam, ahogy mondod, én is ezt kérdeztem, mikor megláttam.

    VálaszTörlés
  7. Gabi a mindenit!!! Nagyon örülök, hogy ilyen csúcs gépet kaptál karácsonyra!!!! :DDD Képzeld gyerekként én is láttam azt a fotel szétszedős, "mi kerül ezen ennyibe?" - kabaré jelenetet!!! Apukámmal halálra nevettük magunkat, kár, hogy már nem lehet velünk!!
    Az ajándékra visszatérve, most annyira megszereted majd, hogy jöhetnek a mindenféle tartozékok, amik szintén jó áron vannak és így legalább jó ideig, lesz mit kérned ajándékba! Használd egészséggel, és nagyon becsüld meg az uradat!!! :))) Puszi! :)

    VálaszTörlés
  8. Barbi!
    Köszi, még a könnyem is kicsordul a nevetéstől, ha a kabaréra gondolok (Életempárja pedig bemérgesedik, hogy kimosolygom..)
    Nem, köszi tartozékok nem kellenek, mivel alapból adtak hozzá háromfajta keverőt (tészta, pite, meg habverőt), meg csúszdát (hogy ne beleöntsd a belevalót??!! XD, ahogy a gyerekeim mondanák), meg még egy tálat üvegből, ami nagyobb, mint az alap - krómacéltál. Ezenkívűl mindenem most lett "megújítva", mivel az eltelt 20 év alatt kiöregedtek a gépeim (Münchenből hozta még Életempárja - ékszer helyett mindig ezt kértem - ez itt a felvágás helye). Szóval most van új darálógépem, turmixom, facsaróm, már csak ez hiányzott. NUKU tartalékalkatrész, elég ez is! (Dög nehéz az alapgép és lassan a konyhám sem egy táncparkett (Életempárja most szerel a pult végére még egy kis hosszabbítást, hogy legyen hova tenni a kis "DRÁGÁT".
    Köszi Barbi, megbeszülöm azuramat! lesz mivel a fogyirecepteket kavarni!

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok ehhez a remek ajándékhoz! Kicsit irigykedem... ;DDD
    A bagettek nagyon szépre sikerültek, és biztosan finomak is voltak. :)

    VálaszTörlés
  10. Petra!
    Köszi és igen a bagettek voltak..., de még lesznek! Szép ünnepeket!

    VálaszTörlés
  11. Békés Boldog Új Évet kívánok! :)
    A Kitchen Aidhez pedig rengeteg receptet! :)

    VálaszTörlés
  12. Tücsök Bogár!
    Köszönöm és a recepteket majd olvasgatom Nálad!
    Boldog Új Évet és sok örömet gyermekidben!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...