ZSUZSANNA nap alkalmából nagyon boldog névnapot kívánok minden rokonomnak, barátomnak, kórustagomnak, kolléganőmnek és ismerősömnek!!
És most a torta, mivel nagyobbikam hazajött a koliból, anyu is átjött ebédre, így összecsaptam egy kis tortát. Igaz, elég sokat gondolkodtam, hogy mi legyen, körülnéztem a "kamrában-fagyasztóban", így találtam meg a fagyasztó mélyén a szeletelt mandulát. Ebből sütöttem egy mandulás piskóta tésztát és megtöltöttem fehér csokis trüffel (ala' Trollanyu) krémmel, és nyáron eltett sárgabarackkal és lekvárral. Isteni íze van! Látszik az eredményen, hiszen kb 2 órája vágtuk fel és már csak a negyede szemez velem a tálon.
Hozzávalók:
8 tojás
11 dkg darált mandula
3 evőkanál liszt
1 sütőpor
csipet só
8 evőkanál cukor
Ebből a szokásos módon piskótát sütünk: 8 tojás sárgáját fehéredésig keverjük 8 evőkanál cukorral, a tojásfehérjét habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a liszt-mandula-sütőpor keveréket a sárgájához és óvatosan belekeverjük a habot. Sütőpapíros tortaformában kisütjük.
Krém:
5 dl tejszín
50 dkg fehércsoki (nekem sajna csak 35 dkg volt itthon, látszik az eredményen, kicsit folyós lett a krém)
2 vaniliáscukor
Tejszín felforraljuk a vaniliáscukorral, lehúzzuk a tűzről, beletesszük a csokit és fényesre keverjük, majd hűtőbe tesszük másnapig. Akkor elővesszük és egy kicsit felverjük.
Töltelék
sárgabarack befőtt
sárgabarack lekvár
A piskótát háromba vágjuk, megkenjük lekvárral, majd krémmel, tetejére barack. Minden szinten ezt elvégezzük, majd beborítjuk a tortát a maradék fehér trüffelkrémmel. És hűtőbe tesszük, ha tudjuk, mivel a családi sáskát nagyon gyorsan eltüntetik.
Jó étvágyat!
Barbi, a husit megcsináltam, de az internet rendetlenkedik (most is bentről írok, csak el ne kapjanak), majd később felteszem, ISTENI lett!!)
8 tojás
11 dkg darált mandula
3 evőkanál liszt
1 sütőpor
csipet só
8 evőkanál cukor
Ebből a szokásos módon piskótát sütünk: 8 tojás sárgáját fehéredésig keverjük 8 evőkanál cukorral, a tojásfehérjét habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a liszt-mandula-sütőpor keveréket a sárgájához és óvatosan belekeverjük a habot. Sütőpapíros tortaformában kisütjük.
Krém:
5 dl tejszín
50 dkg fehércsoki (nekem sajna csak 35 dkg volt itthon, látszik az eredményen, kicsit folyós lett a krém)
2 vaniliáscukor
Tejszín felforraljuk a vaniliáscukorral, lehúzzuk a tűzről, beletesszük a csokit és fényesre keverjük, majd hűtőbe tesszük másnapig. Akkor elővesszük és egy kicsit felverjük.
Töltelék
sárgabarack befőtt
sárgabarack lekvár
A piskótát háromba vágjuk, megkenjük lekvárral, majd krémmel, tetejére barack. Minden szinten ezt elvégezzük, majd beborítjuk a tortát a maradék fehér trüffelkrémmel. És hűtőbe tesszük, ha tudjuk, mivel a családi sáskát nagyon gyorsan eltüntetik.
Jó étvágyat!
Barbi, a husit megcsináltam, de az internet rendetlenkedik (most is bentről írok, csak el ne kapjanak), majd később felteszem, ISTENI lett!!)
Nagyon finomnak néz ki! És mivel én is Zsuzsa vagyok - köszi a köszöntést és gondolatban ettem egy nagy falatot! Hammm! :-)
VálaszTörlésIsten éltessen sokáig, az én életem "kitöltik" a Zsuzsák, legkedvesebb rokonaim, barátnőm, kórustársaim és itt a bloggerek között is!Jó étvágyat!
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésFantasztikus! Ki fogom próbálni! Köszönöm ennek a finomságnak is a receptjét! :-) Szép napot!
VálaszTörlésPróbáld és tedd ki, lássuk, igazán nem nehéz.
TörlésIstenien nez ki! Az also kepen, ahol a krem ugy csucsorodik, az ujjam egybol reagalt ra, es le akartam torolni, hogy maris nyalakodhassam. :))
VálaszTörlésMondom, rokonlelkek vagyunk, a kék ruháid, most meg a lecsurgó krém nyalakodás, csak kostólgasd nyugodtan.
TörlésDrága Gabi a husira nagyon kíváncsi vagyok!
VálaszTörlésDe az, hogy Te csak így összedobod a tortákat, már vérlázító! :DDD
Ráadásul milyen isteni finom lehet, ennyi csodás hozzávalóval. Én meg gorcsölök minden torta előtt! :)) Örülök, hogy ízlett a hús, fel rakd ám! :)
Megint rendetlenkedik, csak órák kérdése ezt a néhány szót megírni, szóval a husit felteszem, csak figyeld!!Ne görcsölj, hisz tüneményes dolgokat készítesz, megy ez Neked kisujjból!!
TörlésNa,ja csak úgy összedobjuk:)))Nem mindenki olyan ügyes ám mint te:))
VálaszTörlésBarbival egyetemben én is óriási levegőt veszek minden torta,vagy bonyolultabb süti elkészítése előtt.
De biztosan megsütöm egy ünnepi alkalomkor,mert nagyon finom lehet.
Ráadásul a trüffelkrém a kedvencünk.
Süssed, aztán lássuk a blogon, mint annyi szuper receptedet és gyönyörű fényképedet!
TörlésUtólag is köszönöm szépen a köszöntést:-)))
VálaszTörlésA torta csoda finom lehet:-))
Mandula-barack, jöhet!!
VálaszTörlésHűha, ez jóóóó! :)
VálaszTörlés