2012. február 11., szombat

Díjat kaptam, amíg teleltem Szovátán

Már Szovátán észrevettem, hogy díjat kaptam, de nem volt rá időm, hogy megköszönjem és kiírjam.
Ezúton is köszönöm Zsuzsinak (http://teller-cake.blogspot.com/)!
Igazán meglepődtem, nem is tudom, mivel érdemeltem ki, hiszen mostanában nincs sok időm bloggolni. Irigykedem azokra, akik szinte napi szinten írják ki a jobbnál jobb receptjeiket, ötleteiket. Mégegyszer köszönöm.És most a Szabályok, amelyek a díj jogos birtoklására vonatkoznak:

1 Említsd meg a blogod-ban a személyt akitől kaptad (ez csak természetes!)
2 Válaszolj a feltett kérdésekre
3 Árulj el magadról egy dolgot, amit még nem tettél meg a blogod-ban
4 Ajándékozd a díjat annyi bloggernek, ahánynak csak szeretnéd
5 Értesítsd a díjazottakat.

A kérdések a következők:

1.  Melyik a kedvenc smink kelléked?
2.  Mi volt a 2011 év trendje (gondolom az öltözködésben)?
3.  Mi a kedvenc desszerted?
4.  Kedvenc színed?
5.  Mi a keresztneved?
6.  Melyik volt az utolsó dal amit meghallgattál?
7.  Kutyák vagy macskák?

Szabályok:
1. Kiírtam és mégegyszer nagyon köszönöm Zsuzsi (akinek előre is boldog névnapot a jövő hétre!!)
2. Válaszolok
3. 4.5. Eddig még nem ajánlottam díjat MINDENKINEK, aki ide betéved, vagy akit én olvasok, így most ezt a díjat nekik ajánlom (kérlek Zsuzsi, ne haragudj meg rám, de őszintén megvallva nem tudok választani, mert bárhol bárkinél olvasok valamit, mindig találok valami újat, érdekeset! BOCSIII!!)Szóval mindenkinek adom a díja - ilyet még nem tettem - , elajándékoztam a díjat és ezúton mindenkit értesítek a díj átadásról!

Kérdések - válaszok
1 Nem sminkelem magam (de ha választani kell, a kék szemceruza)
2. Nem tudom, mivel nem követem a divatot, megpróbálom azt felvenni, ami nekem jól áll (kissé nehéz erre a monstrumra olyat találni!)
3. Karamellás, csokis, karamellás, csokis....
4. KÉK, türkizkék, KÉK, türkizkék..
5. Gabi (utálom a nevem, mivel semleges, hiszen mindig volt legalább egy Gábor a környezetemben, aki odafigyelt a Gabi névre, tehát nem egy nőies név)
6. Csík együttes Most múlik pontosan (Csík együttes mindig jöhet)
7. Macska , ha választani lehet, de a kiskutyákat is kedvelem. Macskánk szegény itt kóricál, mivel a gazdája elköltözött a koliba és most "anyátlanapátlan" szegényke, hozzám dörgölődzik.Most pedig a beígért Szovátai képek: (erről csak annyit, hogy mi ketten Életempárjával megérdemlünk egy másik díjat is, az eszetlenek díját, mivel hogy csak ki kellett volna venni a fényképezőgépből az SD kártyát és betenni a laptopba és lehetett volna szebbnél szebb képeket kitenni, na ennyit rólunk).

Ezt láttuk a szálloda (Danubius) ablakából, amikor megérkeztünk, ez a Medve tó, amit azért hívnak így, mert állítólag kiterített medve bőr alakja van (nem a környéken kószáló medvék miatt!!):

Ez a tó egy nagyon sós vizű tó, sokan strandolnak itt, a tó partján az a kerek épület egy fürdő épület. Az egész tavat bekerítették, valószínűleg a fűrdő miatt, hogy védjék is, meg belépődíjat is tudjanak szedni.Meg azért is, gondolom, nem is ajánlatos rámenni a jégre (mert volt rajta jég), mivel a só miatt valószínűleg nem teljesen fagyott meg.

 Kirándultunk, pl. Farkaslakán, itt született Tamási Áron, ez a gyönyörű székelykapu az Ő emlékműve előtt áll, ott hátul látszik a képen az emlékmű is (nem tudtam lefotózni közelebbről, mivel szakadt a hó és nem tudtunk rendesen megállni a kocsival).

 Megálltunk mézet venni ennél a kicsi bódénál, nagyon finom erdei, havasi mézeket lehetett kapni a néninél, aki nagyon félt, hogy mikor jön a medve. Előző nap is arra járt a medve, az autóúton le is állították a forgalmat, hogy át tudjon menni. Ezt a méhes utánfutót ide kellett a bódé mellé hozni, mert Szóvátán előző héten a medve felborította az erdőszélén.


 Korondon is jártunk, ez a várostábla, gyönyörű. Azon csodálkoztam, hogy a cserepeket nem vitte el senki (vagy nagyon jól odaragasztották), mivel azért hallottuk mindenfelé, hogy minden mozdíthatót elvisznek.Józsa Imre népművésznél vásároltunk sok-sok csodálatos vázát, gyertyatartót Korondon, ajánlom mindenki figyelmébe, hogy ha szépet és igazit szeretne, keresse Őt, Józsa Imrét (a lánya itt Magyarországon népművész)

amikor hazaértünk, sütött a nap és ilyen volt a látkép a szállodából (mint a képeslapokon):
  

Az utolsó napon elmentünk szánkózni, ezekkel a lovacskákkal:
  
 ezzel a szánkóvalŐ volt Lázár Bandi bácsi, a szános, aki MINDENKIT szeretettel vár Szovátán egy szánkózásra, egy konflisozásra, keressétek meg, ha arra jártok!!!
  
Ilyen mély nyomot hagytunk magunk után: Ilyen gyönyörű helyeken jártunk, úttalan utakon vitt bennünket  a szánkó!Gyönyörű volt, megérte átmenni a hóviharon Szovátára. Ha tudtok, menjetek el oda és nézzétek meg! Vegyetek cserepet és finom havasi mézet, sajtot, ordát, igyatok fenyővizet, fürödjetek a Medve tó sós vizében! (Ne féljetek az úttól, komolyan mondom, kellemesen meglepődtünk, jobb utak voltak, mint itthon, az itthoni sztrádát sem takarították úgy, mint ott a síma autóutakat és jól karbantartják már az utakat, nincsenek kátyúk!)


A vendégszeretet pedig még a régi, ha meghallják, hogy magyar vagy!!


9 megjegyzés:

 1. Kedves Gabi, örülök, hogy jól éreztétek magatokat Szovátán! Mi is, bár elég gyakran kiruccanunk Szovátára, szinte mindig találunk valami új felfedezni valót. A Danubius-t, annak is a wellness-részlegét meg különösen szeretjük!:)

  A Medve-tó nem azért van bekerítve, hoyg nyáron belépő díjat tudjanak szedni (bár, természetesen, fizetni kell a strandolásért:P), hanem mert a tó és a közvetlen környéke védett terület.:)

  És bár tény, hogy sokan lopnak Romániában (de azt hiszem, ez Magyarországon sem ritka madár:D), azért nem kell azon csodálkozni, hogy valami mégis a helyén marad. Mint minden népnek, országnak, nekünk is megvan a salakot képező rétegünk, de a 95%-nak mégsem a lopás a hobbija.:)

  A vendégszeretet pedig szintén természetes az erdélyieknél, és nemcsak akkor, ha megtudják, hogy magyar vagy. Sőt, a vendégszeretet az erdélyi románoknak is sajátja, nem csupán nekünk.

  Ne haragudj, hogy ezeket leírtam, de mindig szomorú leszek, amikor látom, hogy valaki a sztereotípiákra és előítéletekre alapozva ítél meg dolgokat, embereket.

  Különben meg nagyon örülök, hogy bajmentesen jártátok meg az utat, mert a múlt hétvége tényleg katasztrofális volt időjárás szempontjából. Mi is utaztunk, és drukkoltunk, hogy baj nélkül megérkezzünk a célba, illetve később, haza.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Sedith!
   Én nem szoktam előítéletek alapján ítélni. Amit leírtam, azzal az elmúlt hét során szembesültem, mivel a szállodában több vendég is szólt, hogy pl. ne tegyük le a törölközőt az ágyra felügyelet nélkül, mert napi szinten tüntek el dolgok a wellnesben. A boltban is arra hívták fel a figyelmünket, hogy vigyázzunk a holminkra, nekem pont ez tűnt fel, hogy itthon is figyelünk a dolgainkra - bár a Danubius hotelekben bármit otthagyhatunk, nem kél lába soha, pedig évente kétszer is megyünk ide-oda - és itthon nem figyelmeztetnek erre lépten nyomon. A vendégszeretetet pedig azért írtam meg, mert itthon már annyira elembertelenedett a világ, hogy már a szomszéd is csak köszön, a házban lakók már azt sem szinte, valahogy az utcán is csak mogorva arcokat látni és ha valami gondod van, akkor végképp elutasítással találod szembe magad. Ott kint ezért volt annyira élmény - számunkra az volt - hogy ha meghallották tőlünk a magyar szót, kedvesen kérdezgettek még az idegenek is az utcán. Én ebből a szemszögből írtam, amit írtam, nem bántani akartam. Minden megbecsülésünk az ott élőknek és nagyon sajnáljuk, hogy nem azt mondhatjuk, hogy Magyarországon jártunk az elmúlt héten, vagy legalább az autonóm Erdélyben.
   Köszönöm a kiigazítást, mivel a tó körül nem volt információ, így csak a saját találgatásainkra tudtunk hagyatkozni a kerítésre vonatkozóan.

   Törlés
 2. Kedves Gabi!:)
  Én sem kioktató szándékkal írtam a fenti sorokat, nagyon igyekeztem, hoyg a hangnem még véletlenül se legyen olyan. Remélem, nem is volt.

  Most viszont őszintén meglepődtem azon, amit írtál. Hogy a szállodában kell nagyon vigyázni a dolgainkra.:O:O:O Ahányszor eddig voltunk, sosem fordult elő, hogy bármink is eltűnt volna, és minket sosem figyelmeztettek arra, hoyg fokozottan figyeljünk. Még a kinti zsúfolt strandon sem fordult elő, de lehet, hoyg csak éppen szerencsések voltunk... De jó tudni ezt, mert - mint írtam - rendszeresen járunk oda, mégha nem is mondhatnám, hogy túl gyakran. Viszont nagyon elgondolkodtató és főleg elszomorító, amit írtál. Tudvalevő, hogy a Danubius egy négycsillagos szálloda, ennek okán pedig nem akárkik járnak oda, csak akik meg tudják fizetni. Bevallom, mi is csak a wellness-részlegét szoktuk élvezni, a szállást (és az étkezést) a hozzá tartozó kétcsillagos Bradetben szoktuk foglalni. És még ezt is megérzi a pénztárcánk. Szóval az itteni átlagember mégcsak a közelébe sem jut a hoteleknek vagy csak nagyon ritkán. Akik ott vannak vagy romániaiak, de máshonnan, vagy külföldiek. A következtetéseket bárki le tudja vonni. :(((((((( Ez most tényleg megdöbbentett, na. Szóval van valakinek pénze négy- vagy akár csak kétcsillagosra is, de eltesz magának egy törülközőt vagy egy fürdőköpenyt..,. Abszurdum. De biztos, nem mondták volna, ha nem így lenne.

  Ami pedig a kedvességet illeti... Akkor nagyon örülök, hoyg ilyen kellemes élményben volt részetek. Sajnos, az átlagember itt sem a legoptimistább mostanában, itt is megfigyelhető a mind nagyobb és nagyobb mértékű eltávolodás, a befelé fordulás, de még nincsenek teljesen elfajulva a dolgok. Remélem, ha erre jártok még, ugyanilyen kellemes élményekkel térsz vissza. És ki tudja, talán egy mini-találkozót is összehozhatnánk... Nem messze lakunk Szovátától...:))))))))

  VálaszTörlés
 3. Gabi örülök, hogy jól éreztétek magatokat és gondolom a pihenés is megvolt!! Szeretnék egyszer én is eljutni ezekre a szép helyekre. Örülök, hogy fotókat is hoztál a helyről! :) Gratulálok a díjhoz!!! :)

  VálaszTörlés
 4. Szia Gabi! Gratulálok a díjhoz! Ez nem véletlen! Aki ilyen finomságokkal lát el bennünket megérdemli:-)

  Örülök, hogy ilyen fantasztikusan sikerült a pihenés. Én is sokat jártam tiniként Erdélyben, többek között Szovátán is. Engem elvarázsolt a táj! Kellenek az ilyen jóleső pihenések! És igen! Rengeteg pozitívumot tapasztalhat egy itthoni magyar a kint élő erdélyi barátainktól! Legyen szép estéd!

  VálaszTörlés
 5. Tényleg ilyen díjakért versenyeznek ma - komoly emberek? no hát én bizony nem szeretnék ilyen díjat sehonnan kapni, és nem feltétlenül a korom miatt... de hogy festem-e a szememet, és hány blog címét tenném ki az enyémre - miért fontos ez?
  Elnézést, nem személyeskedésnek szántam - hiszen épp te is csodálkoztál a díj elnyerésén...
  Szováta egyébként régi álmom, talán sikerül is eljutnom oda, Erdély több részén már voltam. Józsa Imrét is ismerem, a lánya pedig tőlem vett nemrég numuliteszeket most készülő Szent László szobrához.
  Szóval, értéket írjunk, ne versenyezzünk!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...