2012. április 29., vasárnap

Visszatérés.......ecetes hallal!

Sziasztok!
Végre le tudtam ülni a gépem elé, hogy írjak pár sort (köszi Panka, hogy kölcsönkaptam a gépet pár órára!). Nagyjából túl vagyunk a történéseken, kétszer megkerültük az Életet, remélem most egy ideig nem mi leszünk a sorosak. Ez a Húsvét elgondolkoztatott engem is, még sokáig lesz min rágódnom, tényleg vigyáz ránk valaki onnan fentről, remélem így is marad.



Mivel most már jobban kell figyelnem a családi étkezésekre, így most  egy könnyű receptet hoztam, amit igazából Húsvétra is el lehetett volna készíteni, de még most sem késő! Ecetes hal, Életempárja hallotta a "kollégáktól". Így aztán utána is néztem és megpróbáltam elkészíteni. Mivel minden ismeretlen receptet először mindig betű szerint készítek el, csak aztán módosítgatom, őszintén megvallva, nem sikerült igazán ízesre, mint azt a kóstolók el is mondták. Nem baj, majd a következő ízesebb lesz.

Ecetes hal
1 kg ponty szelet
liszt, tojás, prézli
lilahagyma
só, ecet, cukor babérlevél

A ponty szeleteket besózzuk, majd kirántjuk a szokott módon. Még melegen beletesszük a szintén meleg saláta lébe, amit szintén szokásos módon készítünk el. (Vízbe ecet, kis só, cukor, jól elkeverjük, megkóstoljuk, olyan ízű legyen, mint a fejes saláta leve.) Babérlevelet teszünk bele, felforraljuk és a meleg halra önjük. Egy éjszakára - miután kihült - hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!!
Egy ideig megint nem jövök, mivel még csak kölcsönbe kaptam vissza a gépemet, lassan veszünk másikat a Nagyobbiknak és visszatérek!

10 megjegyzés:

  1. Örülök a visszatérésednek! Egyszer ettem már ilyet, pedig elsőre nagyon furcsán hangzott, de igazán finom tud lenni!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia és köszi!!
      A halat én nem kedvelem, akik szeretik a halat, azt mondják, hogy ez az esetes hal saláta igazán jó.

      Törlés
  2. Nagyon szuper, hogy végre vissza tudsz térni:) Örülök neki:) Ezt a fogást sajnos nem bírnám megenni, de biztos finom. További szép hétvégét, itt sajnos munkanap lesz holnap.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves vagy, most még csak látogatóban, mivel a gépem a lányé még egy ideig.
      Nálatok nem ünneplik a "munka" ünnepét? Idén itthon sok hétköznapra eső ünnep lesz, aminek az az eredménye, hogy sok hétvégi munka is lesz.
      A halat én sem kedvelem, pedig kellene.
      Szép hétvégét Nektek is!!

      Törlés
  3. De örülök, hogy itt vagy!!! Anyukámnak és a húgomnak nagyon bejön ez az ecetes hal, nekem ne annyira, de azért néha belekóstolgatok! :)) Tetszett a hétvégi munka megfogalmazásod és szép a háttered! :DD

    VálaszTörlés
  4. Örülök,hogy visszatértél...sokat gondoltam rátok.
    Tetszetős a blog új ruhája és az egyik szívem csücskével indítottál.Az ecetes hal szigetközi étel,és én imáááádom!

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy újra jelentkeztél és hogy hamarosan megint rendszeresen írni fogsz! Ja, és guszta ez a halas cucc!! :-))

    VálaszTörlés
  6. Jó hallani ismét rólad Gabi és annak is örülök, hogy most már pozitív irányba indultak a dolgok. Nagyon finom ez a halas csemege! Köszi a receptet! Mi szeretünk horgászni, majd kipróbálom következő alkalommal :-)

    Szép napot!

    VálaszTörlés
  7. KÖSZÖNÖM Lányok, jól esik, hogy így fogadtok. Sajnos a teljes visszatérés még várat magára - gép képében - de már gyüjtögetek képeket, a mostani felállásban sajna csak fogyis-képeket,recepteket lehet, bon-bon szóba sem jöhet (SAJNOS!!).
    ..De már dolgozik, remélem fogja bírni a tempót...
    Majd írok, PUSZI: GAbi

    VálaszTörlés
  8. Aztán csak óvatosan azzal a munkával!!! Már nagyon várlak vissza!! :)) Puszi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...