2012. szeptember 9., vasárnap

Töltött amúr pasi módra

Ez a hétvége sem éppen a pihenésről szólt, összeszámoltam, kb. 50 kg ezt-azt főztünk be. Egy kis zakuszka, egy kevéske paradicsomlé és egy kis lecsó.
Pénteken este kissé későn jöttünk haza, mivel a Vámpírok bálja 175. előadásán voltunk, már 4-szer láttam, de még mindig meg tudom nézni. Remek volt az előadás, igazi buli volt, ilyen évfordulókon a színház újítani szokott, most pl. dupla-tripla szereposztás volt, a végén a színészekkel lehetett az előtérben fotózkodni, és mindenki kapott egy dedikált szereposztást szóval a "fanok" nagyon-nagyon örültek.
Így aztán elég későn kerültünk ágyba, és szombaton korán keltünk, piac, bevásároltunk aztán nekifeküdtünk a zakuszka és paradicsomlé főzésnek. Vasárnap már nem tudtunk olyan korán kelni, de még várt ránk a lecsó befőzés. Amíg Anyukámmal készítettük a lecsót, addig Életempárja elkészítette a saját ebédjét (aki régóta olvas engem, tudja, hogy bármilyen formában megcsinálom, de nem eszem meg a halat) - mi zellerkrémlevest és sült sajtot ettünk paradicsomsalátával, de szerintem a hal receptje jobban fog érdekelni mindenkit.  Így az Ő engedélyével felteszem ide azoknak akik igazán szeretik a halat, próbáljátok ki, - azt mondja - finom volt.
Tehát itt a recept:
Hozzávalók:
1 kg amúr
bacon
fokhagyma
1 májkrém
zsemlemorzsa
1 tojás
só, bors
3 főtt tojás
3 dl tejföl
1 citrom
4 hagyma
olaj
6 krumpli

Elkészítés:
A halat beírdaljuk és besózzuk. Elkészítjük a tölteléket, összekeverjük a májkrémet - nálunk egy kis pástétom is került bele, csak az íze miatt - 1 tojással, kevés zsemlemorzsával, sózzuk, borsozzuk és beleteszünk 1 fej megdinsztelt hagymát. Ezzel megtöltjük a halat, majd az irdalásokba bacon szeleteket teszünk és sok-sok fokhagymát. Megcsepegtetjük citromlével.
3 fej hagymát kockára vágva megdinsztelünk, tepsibe öntjük. A krumplit kockára vágjuk és a hagymához keverjük. Ráfektetjük a halat, alufóliával letakarva 200 C-on megpároljuk, időnként rámerjük a halra az alatta lévő levet.
Közben a 3 főtt tojást összetörjük villával , tejföllel és kevés borssal összekeverjük. Amikor a hal puha, levesszük a fóliát és ráöntjük a tejfeles tojást, visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük.


 Snidlinggel, citromkarikákkal megdíszítjük.



 JÓ ÉTVÁGYAT hozzá!

........................és a mi ebédünk (szerintem sokkal jobb volt) grillezett sajt paradicsomsalátával.

Vigyázzatok a szálkákkal, 23 éve ismerem a páromat, még soha nem láttam szálkát fennakadni nála, ma láttam, TÚLÉLTE (hálistennek)!!!!!!!!!!!!

Na miért is nem eszem halat??

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...