2012. október 17., szerda

Ötfűszeres csirke

Hát megint csak a fogyi jegyében készültem. A barátainknál voltunk múltkor és ott ettem valami nagyon finomat (köszi Andrea), ezt próbáltam előállítani. Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, zsírszegény ételke kerekedett belőle, a családnak - fiam kivételével - is ízlett, főleg a lányomnak, aki nagyon kedveli a keleti ízeket.






Hozzávalók:


csirkemell nagyon apróra vágva
1 hagyma
ötfűszer keverék
aszalt szilva
aszalt áfonya
dió egy marékkal

Elkészítés:
Megdinsztelem a hagymát kevés olajon, majd ráteszem a csirkét, összedinsztelem, megszórom ötfűszerrel és sózom, beleteszem az aszalt gyümölcsöket és a diót, egy kicsit lepirítom.

 ...és ez volt hozzá a köret (megpároltam egy kis karfiolt, kimargarinozott tálba tettem, paradicsom karikákat tettem rá, meg mozzarellát és megsütöttem).

 
JÓ ÉTVÁGYAT!!

7 megjegyzés:

  1. Na ezt az ötfűszeres csirkét én is kipróbálom:) Mentve:)

    VálaszTörlés
  2. Lássuk az eredményt, egyszerű, de szerintem nagyon finom!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elkészült, és isteni finom lett, köszi itt is: http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2012/11/aszalt-szilvas-otfuszeres-csirkemell.html

      Törlés
  3. Nagyon szuper, rögtön megfogott a kép és a recept, de amikor megláttam a köretet...elvesztem, kipróbálom! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld csak, finom lesz és nem hízlal! Mi is imádjuk a karfiolt.

      Törlés
  4. Nagyon jól hangzik! Biztos isteni finom lehet! A karfiol pedig az egyik nagy kedvenc nálunk.

    VálaszTörlés
  5. Ahhoz képest, hogy nem a klasszikus köret igen ínycsiklandó összeállítás! A hús nagyon különleges ízesítésű, tetszik!!! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...