2012. november 16., péntek

Villányi kevert csokis süti

Még az ősz elején jártunk Villányban, finom borokat lehet ott kóstolni. Beültünk ebédelni az egyik étterembe és a gulyás leves után egy egyszerű, de annál finomabb desszertet sikerült rendelni. Annyira ízlett, hogy gondoltam, itthon is elkészítem. Most - Márton napi liba sült után - jött el az ideje. Megpróbáltam diétásan készíteni, hát ez lett belőle:







Hozzávalók

3 dkg kakaópor
12 dkg zsír
20 dkg cukor (nálam 20 dkg nyírfacukor)
1 cs vaníliás cukor
2 dl tej
25 dkg liszt ( nálam 20 dkg egészkiőrlésű 5 dkg síma)
1/2 csomag sütőpor
2 egész tojás


A tojásokat kikevertem a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadtam a zsírt (sajnos ezzel kell, ettől fog elállni, a margarintól nem), tejet, kakaót és lisztet, jól kikevertem, majd kizsírozott tepsiben kisütöttem.
Az öntet: 1 doboz fagyasztott erdei gyümölcsöt serpenyőben felforraltam, tettem hozzá 1 marék ribizlit, 1 marék fekete szedret, jól beforraltam, besűrűsödött, ezt öntöttem a tészta szeletre és tettem rá diétás tejszínhabot.
Nekem ízlett (sajnos), Nektek hogy ízlik?

JÓ ÉTVÁGYAT!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...