2013. február 17., vasárnap

BONBON kurzus - megint!!

Hát annyira jó volt a múltkori, hogy elmentem megint a Kifőztük bonbon kurzusára. Nem mondom, hogy nincs már mit tanulnom - szerintem az egész élet egy tanulás - de igazából a hangulatért, a társaságért, a jó ízekért megyek újra és újra. Remek volt, ezt nem is kell ecsetelnem. Nagyon jó hangulatból, sok-sok finom bonbon között töltöttük el ezt a szombat délelőttöt.
Néhány kép a készítményekről:
(Mivel kurzus-társam, Éva kisfia imádja a csokinyalókát, ezért most sok-sok nyalóka is készült, érdekesebbnél érdekesebb formában)






 ...... ezt Brumianyó kedvére, remélem, sikerül elvinni neki a kórusra






.... és, hogy ne maradjunk recept nélkül, a csokinyalóka készítése: temperálj egy kis csokit (jó minőségű, kb. 70 %-os étcsokit felmelegítesz vízgőz felett 40 C-ra, majd leveszed, megtörülöd a lábas alját, hogy a csokid véletlenül se kapjon vizet, kevergeted, amíg kihül 35 C-ra, majd 10 dkg étcsokihoz 1 gr porított kakaóvajat adsz, tovább kevered, amíg kihűl 32 C-ra és sütőpapírra csepegteted, díszíted. Ha nincs kakaóvajad, akkor a csoki egy részét - 2/3-át felmelegíted, amíg el nem kezd olvadni, leveszed a tűzről  és a táblás csoki másik részét apróra törve belekevered, simára kell keverni, majd szép mintákat készíteni a sütőpapírra.)

3 megjegyzés:

  1. Gabi!
    De örülök a postodnak, meg annak is, hogy ismét eljöttél a kurzusra.
    Mi is nagyon jól éreztük magunkat, csuda szépeket alkottál.-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók lettek!!! Úgy irigyellek, hogy eljársz ilyen kurzusokra, nekem most ezek sajnos nemigen férnek az életembe, de eljön még az én időm! :)

    VálaszTörlés
  3. Gabi nagyon örülök, hogy megint ilyen jól érezted magad, én is olyan szívesen elmennék!!! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...