2013. március 20., szerda

Tejfeles-málnás-tejszínes szülinapos torta

Jó régen nem írtam megint, dehát túl sok minden történik körülöttem és mostanában csak sűrűsödni fog az életem. Ez van, de örüljünk neki, legalább van munkánk!
Azért sikerült egy kis időt szakítanom, hogy megírjam, megmutassam - bár nem oly látványos, mint amilyen jó ízű - nagyobbik csemetém szülinapos tortája. Igaz, kissé megkéstem a tortával, mert a szülinapon hétköznap volt, nem ért rá amúgy sem hazalátogatni, azon a hétvégén meg az egész család -az összes barát,barátnővel - elment egy jó kis étterem látogatásra, élveztük, jó volt. Kissé borús ilyenkor a hangulatom, mert szűk családunk bizony már csak ötfős, de szívet melengető érzés, mikor mégiscsak heten körül üljük az asztalt és amolyan olaszos tempóban, hangoskodó, kiabáló egymás szavába vágó beszélgetést folytatunk, itt-ott kis sértődések...hogy én kezdtem el előbb mondani, sose hallgattok végig, nem is mondom...stb...és néha elgondolkodva figyelem, hogy milyen jó, hogy itt vagyunk és így vagyunk.
Na szóval azért úgy gondoltam a hétvégén, hogy mégiscsak sütök egy tortát, bár az étterem ajándék-tortáját elvitte a lányom a koliba, dehát az mégsem az igazi, 21 év alatt még nem fordult elő, hogy ne sütöttem volna gyermekeimnek szülinaposat.

Nálunk nagy sikere van ennek a tortának, mert egy könnyű süti, mind az elkészítése, mind a fogyasztása.
Sajnos "szeletelt" kép nem készült, nem volt rá idő, mire észbe kaptam, elfogyott.
Elkészítése:
süss egy 8 tojásos piskótát (8 tojás sárgája 8 evőkanálcukorral felverve, hozzáadni a 8 tojáshabját felverve, majd 8 kanál lisztet hozzákeverni óvatosan)

Krém:
1/2   l  tejfel
1/2  l  tejszín
2 csomag Aranka vaniliás főzésmentes pudingpor

Ezt jól összekeverni, addig kell robottal keverni, amig szép fényes krém lesz belőle

Krém:
1 kanál vajon karamellizáltam 2 evőkanál cukrot, ráöntöttem 1/2 kg málnát, jól összefőztem, majd 1 vaniliáspudingporral sűrítettem.

Összeállítás:
a piskótát 3 lapba vágom, alsó lapot megkenem vaniliáskrémmel, aztán lap, aztán málnakrém, tetejére lap és az egész tortát lekentem a maradék vaniliáskrémmel

Próbáljátok ki Húsvétra, egy nagyon könnyű sütit kaptok!


Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Isten éltesse a csemetédet nagyon sokáig! Jó volt olvasni arról, hogyan ülitek körül az ünnepi asztalt mindannyian...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Igen, sajnos már kevesen vagyunk, de a remény már meg van, hogy egyszer többen leszünk.
      Szép napot!

      Törlés
  2. Boldog szülinapot az ünnepeltnek utólag is:) Nagyon fincsi, könnyed krémes torta lehet, az a fajta, ami csak úgy csúszik le:) Sajnos mi szinte állandóan csak magunkban ünneplünk, mert mindenki szerte lakik a világban, ritkán találkozunk a családdal, rokonokkal.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jók az ilyen családi együttlétek, igazán szívet melengető, még ha kicsit keserédes is... Boldog szülinapot kívánok én is, utólag is! Nagyon finom torta, olyannak tűnik, amit nem lehet abbahagyni, míg el nem fogy teljesen... :-)

    VálaszTörlés
  4. Lányok! Köszönöm az ünnepelt nevében is!
    Igen-igen finom volt a torta, egész sűrűn készítem is ezt a krémet, mert egíszerű és jó!

    VálaszTörlés
  5. 21 év! Csodálatos kor, ünneplésre méltó.Sok boldogságot hozzá.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...