2014. február 6., csütörtök

Ajándék bonbon - még Ünnepekre

Még az Ünnepek alatt készültek ezek a bonbonok, ajándékba, gyerekeink barát-barátnőnek, családtagjainak. Mivel Nagyobbikam imádja a csokikanalat, megörültem, amikor találtam ilyen öntőformát, így most már bármikor önthetek neki ilyen kanalat, nagyon jó a reggeli kávé kevergetésére. A szokásos módon temperáltam a csokit, majd előbb a kétfajta bonbon formát kentem ki, a maradék csokit pedig kiöntöttem kanálnak.
Az egyik bonbonba sós karamellát tettem, a másikba mentás trüffelt.
Sós karamella - 1 tubusos cukrozott tejet üvegbe töltünk, az üveget vízbe állítjuk, hogy a tej szintjéig érjen a víz és lassú tűzön fözzük kb. 3 órát. Majd kihűtjük, egy kiskanál sót keverünk bele, én most egy kis tejszínt (1 dl) melegítettem, belekevertem 200 gr fehér csokit, kihűtöttem és ebbe kevertem a karamelt. Ezt tettem az egyik bonbonba.
Mentás trüffel: 2 dl tejszín melegítés (én egyszer megjártam, azóta nem merem forralni), bele 440 gr. csoki, elkeverni, ez a trüffel, amit bármivel lehet ízesíteni, esetemben mentalikört öntöttem bele. Amikor kihült, betöltöttem a bonbont.
Talpaltam, mármint a bonbont, hűtöttem, aztán kiütögettem - már ami kijött rendesen - a formából és dobozoltam.




















Remélem, minden Megajándékozott örült neki, utólag is Boldog Ünnepeket kívánok!!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek!
    A gyémántforma polikarbonát, vagy szilikon?

    VálaszTörlés
  2. Szia Gesztenye!
    Polikarbonát, a Szamosnál kaptam az egyik kurzus - kuponnal. Mikor lesz Nálatok bonbon kurzus?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...