2014. február 9., vasárnap

Máglyarakás, de szilvával is

 Mostanában szombatonként jön a család, így próbálok újabb dolgokat is készíteni. Nagyobbikam barátja nagyon szereti a máglyarakást, nálunk ez ritkán fordult elő eddig. Most viszont rövid idő alatt már másodszor  sütöm. Igen ám, de nem figyeltem, és nem volt elég alma. Mit is csináljak? Körülnéztem a kamrában, fagyasztóban, így aztán arra gondoltam, hogy fele sütit szilvával készítem. Egyik felébe alma került, a másikba szilva. Mit ne mondjak, szerintem még jobb lett, mint az almás.

Hozzávalók
10 kifli (szikkadt)
1 kanál vaj
5 tojás
1/2 l tej
barack lekvár
2-3 kanál darált dió
10-12 dkg barna cukor
1/2 kg alma
1/kg szilva
fahéj

Elkészítés:

A kiflit felkarikázom, kivajazott mélyebb tepsibe terítem. Kikeverem az 5 tojás sárgáját 10 dkg cukorral (esetleg 1 vaniliáscukorral), belekeverem a langyosított tejet és ezzel leöntöm a kifliket. Megkenem egy kis barack lekvárral, megszórom darált dióval, egyik felére teszem a szeletekre vágott almát (amit előtte egy kis vajon megpárolok egy kanál cukorral), másik oldalára szilvát teszek, majd az 5 tojás habjával megkenem és megsütöm.

Jó étvágyat hozzá! Próbáljátok ki, akár más gyümölccsel is!

Hát a képeim megint nem szépek, viszont nagyon finom volt (estére elfogyott, pedig gáztepsiben készült).

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...