2014. április 21., hétfő

Puliszka töltött csirkével

Sajnos régen jártam erre, mostanában kevés időm jut a blogra....de, hogy őszinte legyek, én is azokkal értek egyet, akik azért írnak gasztro-blogot, hogy a családnak, barátoknak tovább adják a receptjeiket, néhány dolgot megmutassanak a gyerekeiknek. Nagyon örülök, ha mások is olvassák, esetleg véleményt is írnak arról, amit ide teszek, köszönöm is, de azt vettem észre, hogy egy idő után szinte terhes lett az a tudat, hogy minden hétvégén még van egy dolgom, amit "kötelező" elvégezni, akkor is, ha már nagyon fáradt vagyok. Így aztán szakítottam azzal, hogy rendszeresen írjam a blogot.
Viszont időnként jövök és írok, mert vannak receptek, amiket szeretném, ha megmaradna.....és természetesen továbbra is olvasom kedvenc bloggereim írásait, merítek is belőle nem kevés ötletet és élvezem gyönyörű képeiket, leírásaikat. Köszönöm.


.....és most egy egyszerű recept, amit most csináltam először:
...na persze, nem a töltött csirke: a szokásos - májas, zsemlés, pirított hagymás, sós, borsos, petrezselymes - töltelékkel készült, kívülről jól befűszerezve és sok-sok fokhagymával.


................hanem a puliszka, ezt még sohasem készítettem, de most Nagyobbikam hagyott a szekrényben egy csomag kukorica darát és nem tudtam mit kezdeni vele. Aztán arra gondoltam, hogy ki kellene próbálni, a Párom által sokat emlegetett puliszkát - Édesanyja sokszor készítette, de - mint utólag kiderült - Párom régebben nem kedvelte ezt az ételt.
Szóval a Puliszka: feltettem 1,5 l vizet kevés sóval forrni, beleöntöttem  kb. 40 dkg búzadarát és lassú tűzön addig főztem, amíg már nem "látszottak" a szemek (mint a tejbegríznél). Amikor megfőtt, egy kivajazott tepsibe öntöttem, bacon szeleteket tettem a tetejére és sajtot reszeltem rá (füstölt sajtot). Aztán megsütöttem. Hát mit mondjak, sikeres volt, rögtön elfogyott, még a Páromnak is ízlett, mint írtam fentebb, régen nem kedvelte annyira, mert akkor csak úgy megfőzve ették, jót tett az ételnek az átsütés a füstöltekkel.


sajnos az elkészült puliszkáról nem készült kép, nem volt rá idő, de talán így is érzékelhető, hogy milyen volt.

Egyszerű, de finom étel, próbáljátok ki.


Áldott Ünnepeket és sok locsolót (annak, aki azt szeretne) kívánok, de inkább csendes és békés pihenő napot!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon egyetértek a bevezetőben írtakkal. Néha én is terhesnek érzem, hogy megfelelési kényszer is felüti egy idő után a fejét. Sokkal ritkábban írok mint egy éve, és most már próbálom magam rávenni arra, hogy egy-két napig a gép közelébe se jöjjek, mert akkor itt ragadok. :(( A Húsvétot megúsztam, csak most jöttem fel fél órára, gyorsan válaszoltam levelekre és írtam pár oldalra, de már megyek is mozi maratonozni a lányokkal, estig abba sem hagyjuk! :) Nagyon guszta lett az őzgerinces bacon-os puliszkád!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Guszta nagyon :) Áldott húsvétot kívánok :)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is majdnem mindenki szereti, csirkével még sosem tálaltam, de jó ötlet:) Ja, a blogolást már én is terhesnek érzem sokszor, de mégsem bírom abbahagyni, csak kicsit lazítottam:) Remélem jól vagytok, puszillak:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...