Tehát kell hozzá:
néhány narancs jól megmosva, félbe vágva, kiszedve a belsejét
zselatin
vodka
szörp, ételfesték (mandula aroma)
Összekevered a vizet a zselatinnal, szörppel (ízlés szerint), megmikrózod (hogy meleg legyen a zselatin miatt), belekevered a vodkát(ha szeretnéd), beleöntöd a félbevágott, kipucolt narancshéjba, majd lehűtöd (1-2 óra fagyasztóban, vagy egy éjszaka hűtőben). Amikor megkeményedett, cikkekre vágod.
Jó tanácsok:
- ne melegítsd az alkoholt, mert elmegy az íze, alkoholtartalma (úgy számítsd ki a zselatinhoz szükséges folyadék mennyiséget, hogy meg tudjon keményedni, de csak a vízzel melegítsd fel, aztán öntsd hozzá az alkoholt)
- ne töltsd tele a fél narancshéjat, mert ahogy szilárdul, ki fog folyni
erősebben ízesítsd, mert a zselatin elvette az ízét, több aromát, vodkát kellett volna bele tenni.
- ízesítheted más szörpökkel, más alkohollal is
- több színből mutatósabb
Próbáljátok ki, fiataloknak bulira jó dolog!
Jaj ez annyira jól néz ki! Még Krisztinél láttam régen, akkor is ráfeledkeztem! :)
VálaszTörlésMekkora ötlet, bevetem én is ha eljutok egy partira! ;-)
VálaszTörlésEz tényleg szuper jól néz ki:) Fogok ilyet készíteni Angi bulijára, persze vodka nélkül:)
VálaszTörlésHajrá, próbáljátok ki, szerintem szuper változatokat fogtok ide hozni!
VálaszTörlés