2011. május 8., vasárnap

Dinnyés marcipános..... koncertnap

Kissé fárasztó hét után, egy még fárasztóbb szombat (délelőtt ebédfőzés - szokásos többfogás -, 85 db palacsinta megsütése,stb. délután pedig kórus rajzpályázat berendezésében segítség). Így aztán majdnem elmaradt az eheti bonbon. Azért mégsem. Persze meg is lett az "eredménye" a kapkodásnak (mivel a koncertre siettem, ezért kapkodtam). A héten beszereztem egy új bonbon formát, és most kipróbáltam (tanulságos volt). Máskor ebbe a formába több csokit kell kenni, mert minden bonbon szétrepedt. Viszont most még Dani szerint is "szuper" íze lett. Volt a fagyasztóban egy kis aszalt sárgadinnye, meg marcipános Tibi csoki, ebből lett a bonbon.
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki (a kapszlikhoz, de kétszer és bővebben kell bekenni ezt az alakzatot).
a krémhez:
azsalt sárgadinnya
10 dkg marcipános csoki
10 dkg fehércsoki
1 dl teszín

Felmelegítettem az étcsokit, temperálom (felét vízgőz felett felolvasztom, leveszem a gőzről és belekeverem a másik felét, amíg el nem olvad), aztán kikenem vele a formát. a héten nemcsak szilikon formát vettem, hanem egy elmés kis keretet is hozzá, így nem kell tányérra pakolva oldalazni a hűtő felé, mivel a keret megtartja  a nyeklő-nyakló szilikon formát. Remek dolog. Szóval  hűtőbe tettem a kikent formát, majd még egyszer átkentem - mint a képen is látszik, nem eléggé.
A krémhez felmelegítettem a tejszínt a marcipános csokival és a fehércsokival, majd amikor homogén lett, beletettem az apróra vágott sárgadinnyét.
A krémmel megtöltöttem a csoki kapszlikat, majd hűtés után befedtem a maradék étcsokival. Aztán megint hűtés, majd megpróbáltam kinyomkodni, hát nem sikerült. De legalább a koncert jó volt, a kórus hozta a szokásos jó formáját, csak az ős bemutatós darab szólt rettenetes hamisan (de nem vette észre senki, mert alapból ilyenre írták - bocsi).

3 megjegyzés:

  1. Köszi, sajnos még kezdő vagyok ezen a fronton, de remélem belejövök. Olvasgatom szorgalmasan az oldaladat és tanulok. Még van mit, úgy a receptekben, mint a blog szerkesztésben (pedig a gyerekeim szerint "szakmabeli" vagyok - rendszerszervező - nekem ezt szerintük tudni kellene, de hát én csak ERP-vel dolgozom, a blogszerkesztést meg kell tanulnom).Üdv: Gabi

    VálaszTörlés
  2. Gabi!
    Ha tudok valamiben segíteni szólj nyugodtan mindkét dologban:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...