Ezen a hétvégén kapuszentelésre voltunk hivatalosak, amolyan batyusbál szerűen, tehát sütöttem baconos pogácsát és Lúdláb tortát. Akkor villant belém, hogy a Lúdlábat is bele lehet 'álmodni' a bonbon-ba, így aztán kicsit több krémet készítettem és betöltöttem vele a bonbont. Hát ez lett belőle:
Krém (párizsi krém - a lúdláb torta krémje):
2 dl tejszín
20 dkg cukor
1 RÁMA (25 dkg)
10 dkg kakaópor
A tejszín a cukorral fel kell forralni és 4-5 percig főzni, majd bele kell tenni a RÁMÁ-t , amikor elolvadt, kicsit még főzni, majd lehúzni a tűzről s beleszitálni a kakaóport. Csomómentesre elkeverni, majd kihűteni, hűtőben 1 éjszakát tartani. Másnap jól felverni, amíg színt nem vált (kivilágosodik a krém).
A csokikapszlinak 10 dkg jó minőségű csokit felolvasztok vízgőz felett (felét felolvasztam, aztán leveszem a gőzről és belekeverem a másik felét), majd kikenem a kapszlikat a csokival és kihűtöm.
A csokikapszliba teszek egy fél szem megyet és beleteszek egy kis kanál párizsi krémet, majd kihűtöm, és lezárom egy kis olvasztott csokival.
Hát ez jobban sikerül, mint az előző heti édesség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése