2011. június 5., vasárnap

Tücsökbogár nyomában...

Hát a múlt hétvégén nem bonbonoztam, mivel kissé elfoglalt voltam, rátaláltam és belezuhantam Tücsökbogár bloggjába és mire kikeveredtem az ízkavalkádok olvasásából, már a házi teendőim sem engedték, hogy csokira adjam a fejem Most bepótóltam. Tulajdonképpen, ha a bonbonnak nevet kéne adnom, Tücsökbogárnak kellene hívni. A bonbon töltelékét ugyanis Tücsökbogár receptje alapján készített karamell és eperlekvár adja. Nagy örömömben, hogy Panka túl van a matek emelt érettségi szóbelin (nagyon jól sikerült) ebédre is Tücsökbogárnál olvasott Kócián szeletet készítettem (csak Kócián helyett újhagymás - tejfeles chips-ben paníroztam ki a csirkemellett. Szóval a bonbon:
A csokikapszlin is kicsit változtattam, mielőtt az olvasztott fehércsokival kikentem volna a formát, belereszeltem egy kis étcsokit, erre csorgattam a forró fehér csokit.
A kapszli: jó minőségű fehér csoki 10 dkg. Felolvasztom a felét víz gőz felett, majd leveszem a gőzről és belekeverem a másik felét a csokinak, amíg el nem olvad, ezzel kenem ki a formát.
Töltelék:
Tücsökbogár karamellás eper lekvárja (pénteken főztem frissen, csak a bodzát hagytam ki belőle, mivel nálunk nincs bodza és jó minőségű szörpöt sem kaptam, helyette mézet és karamellt tettem bele egy keveset.)
Második töltelék: Tücsökbogár alapján karamell krém (tubusos sűrített tej, üvegben lassú tűzön forralva 3 órán keresztül).
A megkeményedett fehér csoki kapszliba előbb az eper lekvárból, majd a kihűlt karamell krémből csurgattam, kis hűtés után a maradék fehér csokival lezárom a kapszlit.
Hát így sikerült - köszi Tücsökbogár a finom eperlekvár és karamell receptekért.

2 megjegyzés:

  1. Nekem ilyet nem lenne szabad nézegetnem. :) Imádom a karamellt, a csokit és az epret is, hát még így együtt. :))) Kíííínzááás!
    Viccet félretéve szívesen ennék ebből is, meg a lúdlábból is.

    VálaszTörlés
  2. Már el is küldtem, ott van a postaládádban!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...