2011. július 27., szerda

Panka torta

Nemcsak névnapot (névnapokat) ünneplünk. IGEN, felvették, felvették, felvették (mérnök-informatikus Lány létére, de hát apja, anyja nyomdokait követi.)!!!Hogy is írják XD, XD, XD!!
A Nagyi (Anyu) névnapját is ünnepeltük, ezt hoztuk neki svájci utunkról - én még itthon ilyen gyertyát nem láttam.



Na de a torta, ilyenre sikerült, kicsit (nagyon) ferde, kicsit hibás, de az enyém, első olyan tortám, amit a saját kezemmel készített marcipán figurákkal díszitettem:
Sütöttem egy 8 tojásos piskótát és Zsuzsi krémjével töltöttem meg: 3 tojás 18 dkg cukor gőz felett felverve, majd le kell venni, beletenni egy RÁMÁ-t, jól elkeverni, kihűteni, habosítani, ízesíteni 2 kanál holland kakaóval, nagyon finom (köszi Zsuzsi!!).

A tetejére kétféle marcipán került, a kiszúrás maradékait a torta belsejébe "rejtettem". Kiszúrót a Fény utcai piac környékén lévő sütis boltban vettem, ahol mindenféle színű marcipánt is lehet kapni (és minden mást, amit az ilyen "sütőbolondok" szeretnek.

GRATULÁLOK és boldog névnapot lányom és anyu!!

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Szépek a torta színei!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, a Fény utcai piac környékén lévő boltban a színskála minden színében pompázó marcipán és csokoládé kapható, ezek a lányom kedvenc színei. Majd később rózsaszín csokiból készítek bonbont, az alapanyag már a fagyasztóban pihen.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...