2012. szeptember 4., kedd

Csokigyár a mennyek kapuja

Sziasztok!
Vége a nyaralásnak, van mit elmesélni és megmutatni! A nyaralás alatt nem volt internet, így nem tudtam ide beirogatni, megpróbálom most pótolni. Szóval  az Őrségben nyaraltunk, a csemeték is eljöttek néhány napra, így aztán keresni kellett olyan programot, ami őket is leköti. A Bogár-lakban kaptunk szállást, mindenkinek ajánlani tudom, nagyon jól éreztük magunkat, szívélyesek, kedvesek voltak a háziak és remek volt a szállás. Mi a nagy házban laktunk, teljesen elszeparált ház, hátul kellemes kertrésszel, sütögetési lehetőséggel, kerti kiülőkkel, szóval nagyon jó volt. A házban talált programajánlókban leltem rá az egyik legjobb programra. Ausztria - csokigyár. Őriszentpétertől kb. 30 km, nincs messze. Életem párja persze egyből mondta, hogy őt nem érdekli, különben sem hizlaljuk a családot és ha el is visz bennünket, ő nem fog enni. (Mit ne mondjak, a végén úgy kellett kirángatni a csoki - futószalag elől, mert... "még ezt is meg akarom kóstolni, meg azt is...., szóval nehéz volt kihozni).
 Be kell jelentkezni, mivel olyan sokan mennek, hogy csak így tudják csoportosan beengedni a látogatókat. Négyünkre (két diákkal) 44 EUR volt. Sajnos délután 16 órára kaptunk időpontot, magából a csokigyártásból szinte semmit nem láttam, mivel a munkások akkor mentek haza...de megmondom őszintén, mikor ott  voltunk nem sajnáltam a dolgot. A csokigyár különlegessége, hogy direkt látogatóknak építették, mivel az egész gyártósor fölé egy üvegfolyosót terveztek, ahonnan kényelmesen lehet nézelődni és közben kóstolni, eszegetni, habzsolni.
Az elején volt egy bemutatófilm és a filmes teremnek ez volt a díszítése, melltartók lógtak a plafonról egy futószalagon.
Itt mutatták be és lehetett kóstolni a kakaóbabokat.




A CSÓKKANÁL ez volt a kóstolókanál.




A zacskós ládákból lehetett megkóstolni a kakaóbabot.

A kakaócserje, mivel van egy kis laboratórium is - ahol az ültetéssel és minden mással kísérleteznek -, ami felett az üvegfolyosón járkálhatsz.

KEDVENCEM a nugát kút, nem tudtam lekattanni róla, kb. 6-szor visszamentem nyalakodni. Az elején van az a kis rúd, az alá kellett betenni a csókkanalat és megnyomni és csurgott a FINOMSÁG!!!!


........és csak így tovább, a folyosó mentém, ahová csak nézel ilyen kutak, ez most éppen a 10 %-tól a 100 %-ig mutatja be a csokoládét "keserűség" szerint

Párom rám szólt, hogy egy bonbonosnak meg kell ezt is kóstolni - életemben nem ettem ilyen keserűt - NA EHHEZ NEM MENTEM VISSZA TÖBBET!!

FŰSZERFOLYOSÓ
Így lehet a csokifűszereket megszagolni!! Nagyon érdekes volt, hogy még ezt is bemutatják!


Így lehetett a csokit kóstolni, meghúztuk a kart, jött a csokiszeletke, csipesszel betettük a csókkanálba és HAMM, aztán megint HAMM

A KEDVENC, ezt nem kell kommentálnom a bonbonos bloggereknek (már itthon is találtam egy boltot, ahol lehet kapni!!

Csokifolyosó, méterenként egy csokiadagoló



A MENNYEK lépcsője (így hívják), minden második lépcsőfokon egy újabb csokiadagoló




A MENYORSZÁG (ez a neve), a csokikóstoló bűfé, meleg biótejet adnak és különböző csokikat lehet beletenni, gyakorlatilag megkeverni a saját ízkombinációdat, annyit eszel-iszol, amennyi beléd fér.

Ebben a pohárban kevergeted a finomságot, mellette a csókkanalam.


Ezekből a csokikból lehetett a forró tejbe teszegetni.


Itt adták a tejet, vagy a folyékony, előre megkevert csokit..

A büfében a fejünk körül ilyen kis libegőkön körbe-körbe mentek a csokik.


A drazsírozó folyosó, különböző magokat , gyümölcsöket, vagy csokigolyókat vontak be csokival, vagy más finomsággal..

Párom nem tudott elszabadulni a csoki-futószalagtól (én ezt már kívülről fényképeztem, ő még bent..)



Bentről kifelé fényképezve (az üvegkordon volt az elválasztó), itt lehetett vásárolni, ha az otthoniakra is akartál gondolni és még hűtőtasakot is adtak jégakuval, mivel kint rekkenő hőség volt..



A tulajdonos

A csokibolt egy része, "kicsi" fiam hátával, elég tanácstalanul, hogy mit is vegyünk a barátnőnek???



a választék egy nagyon-nagyon kicsi része.






..Már nem tudok több képet feltenni, a boltban ízre, töltelékre, színre, ehetőségre-ihatóságra-keverhetőségre és még nem tudom mire szétválasztva rengeteg csoki árulnak.
Szóval próbáljátok ki!!
...és még egy apróság, hogy mire figyelnek, a bejáratnál egy szuper WC van, ahol az őserdő hangjait hallgatod, miközben....mosod a kezed és egy ilyen gyönyörű akvárium fogad az előterében, ami tele van piranhákkal. (Ugyanis a kezdő film is arról szól, hogy a tulajdonos honnan hozza a bió kakaó babot, mennyire figyel a minőségre és az őserdőben külön összeköttetései vannak, ahonnan ezek a szépségek és finomságok ide kerülnek).



7 megjegyzés:

  1. Ti aztán tudjátok hova kell menni:) Biztos szuper lehet mindent végigkóstolgatni, én is kipróbálnám, annak ellenére, hogy csoki nélkül megvagyok. A belépésnél és a kijáratnál mérlegelést kéne csinálni, ki hány kilót szedett fel:) Remélem most már több időd lesz és hozol finom recepteket is:)

    VálaszTörlés
  2. Húúú, de jó kis beszámoló! Köszi az ötletet, elmentetettem az "ide is szeretnék eljutni" mappába! :-)))

    VálaszTörlés
  3. Jaj de jó kis beszámolót rittyentettél!!! A szállásotok szuper volt, meglestem! Ennyi csokit pedig meg sem tudtam volna kóstolni! Örülök, hogy kipihentétek magatokat és, hogy jelentkeztél! :)))

    VálaszTörlés
  4. Köszi lányok, de igazából hiába mérlegeltünk előtte és utána, kb. 1/2 kg-val voltunk súlyosabbak. Barbi, biztos meg tudtad volna kóstolni mindet, hisz csak egy-egy falatkát ettünk, hogy több férjen belénk.
    Remélem, most már tudok ide irogatni. lesz egy kis időm, bár a mostani hétvége sem éppen a pihenésről szólt, összeszámoltam, kb. 50 kg ezt-azt főztünk be, zakuszka, paradicsomlé, lecsó.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon klassz beszámoló, mintha én is ott lettem volna. :) Tetszik.

    VálaszTörlés
  6. Köszi Gabi, azért írtam ilyen részletesen, hogy kedvet kapjatok és elmenjetek megnézni, megkóstólni!

    VálaszTörlés
  7. Jujj, ez überbrutál lehetett! Lehetett ott vásárolni is? Mármint nemcsak csokit, hanem pl csokihoz való fűszereket is?
    Huh, hát ide én is el szeretnék menni...köszi a beszámolót, a linket el is mentem :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...