2013. június 11., kedd

Jelentkezem

Halihó!
Sziasztok! Még élek, de rettenetesen sokat dolgozom, így aztán a hétvégén már nincs energiám blogot írni, készíteni. Ráadásul hétvégén is van dolog, no nemcsak az itthoniak ellátása, hanem a házi feladatok készítése is, mivel új rendszert tanulunk és házi feladatokat is kell készíteni. Szóval nem unatkozom, de azért néha - kis szünetekben - belopakodom és nézelődöm, hogy másoknál milyen finomságok készülnek.
Az idő is megbolondult, így valahogy nem érzékelem, hogy már itt az eperszezon, ami egy kicsit már feltünt a receptekben, de én magam még nem tudtam epres dolgokat készíteni. Mentünk volna kicsit eprészni a hétvégén - mármint a fiatalok mentek volna Párommal - de az árvíz közbeszólt, a fiam inkább kiment a töltésre homokot lapátolni, nehogy a szentendrei lakosokat kiöntse a Duna. Büszke vagyok rá, hisz mi a Belvárosban lakunk, senki nem mondta neki, magától ment. Apja el is vitte - amíg a rendőrök meg nem állították, meg vissza is hozta a Szentendre táblától. Egész nap lapátolt egy haverjával.
Szóval a múlt héten ő is betöltötte a 18-at, meg is ünnepeltük kicsit, csak a Tokaji Aszunak néztük el a dátumát, a keresztelőjén kaptunk egy üveggel, eltettük erre a jeles alkalomra, most nem tudtuk a dugót kihúzni belőle, csak forgácsokban jött ki az üvegből. Néztük az árát (véletlenül a doboz alján maradt) 152 Ft, néztük a dátumát, 1979-es volt, szóval sikerült egy üveg 34 éves Tokajival felköszönteni.
Az Isten éltessen sokáig drága Fiam!!

Majd jövök valami jó kis recepttel, de most első a munka, meg a család is néha-néha.

Sziasztok!!

6 megjegyzés:

  1. Hát nem is tudom, hol kezdjem:
    1. Jó, hogy jelentkeztél! :)
    2. Gratulálok a fiad segítőkészségéhez, ritka kincs az ilyen fiatal ma!
    3. Gratula a fiad szülinapjához is!
    + arról nem szólt a fáma, hogy milyen is volt az bizonyos Tokaji?? :

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, jól estek szavaid!
      Köszi a fiam nevében is!
      A FÁMA..... hát a Tokaji olyan nedü volt, hogy 3-4 napig szürcsölgettük a maradékot (összesen 5 dl, szóval szinte cseppenként "nyalogattuk". Remek volt, szerintem egy gyűjtő nagyon-nagyon örült volna neki.

      Törlés
  2. Igazán büszke lehetsz a fiadra! Én is minden jót kívánok neki!

    VálaszTörlés
  3. Isten éltesse a fiadat sokáig egészségben, ilyen segítőkésznek, mint amilyen most!

    VálaszTörlés
  4. Jó látni téged ismét:) Boldog Szülinapot a fiadnak, maradjon ilyen segítőkész mindig:)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Lányok!!Szerintem már "nem növi ki" ezt a tulajdonságát.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...