2014. január 26., vasárnap

Spenótos cordon bleu

Múltkor Tálaló blogjában olvastam, hogy Kicsilánynak próbál színes ételeket készíteni, pl. spenótot, de ebből nincs nagy választék. Így jutott eszembe egy régi étel, amit évek óta nem csináltam. Történt akkoriban, hogy Életempárja hazajött valamelyik üzleti útjáról és elmesélte, hogy milyen finomat evett valamelyik sok csillagos szállodában és ha lehet, készítsem el. Ez volt a spenótos cordon bleu, persze recept nem volt. Akkoriban még nem volt internet sem, recept könyvek meg nem írnak ilyen ételről, így aztán ötletelnem kellett, ami nekem nem nagyon megy. Megpróbáltam, végül is sikeres volt, nagyon is. Sokáig készítgettem, de aztán a feledés homályába merült, míg most előkerült. Hát most tovább adom, hátha valaki kedvet kap hozzá. Előre bocsátom, hogy családom női tagjai utálják a spenótot, de ezt még ők is - velem együtt - megeszik, nagyon is!
 A recept:
Hozzávalók
1 kg csirkemell (vagy borjú, vagy karaj)
1 csomag fagyasztott paraj (lehet friss is, de akkor kicsit pároljuk, majd turmixoljuk)
1 fej fokhagyma
1 vöröshagyma
20-30 dkg reszelni való sajt
20 dkg sonka
10 dkg húsos szalonna (elhagyható)
liszt
tojás
zsemlemorzsa (most kis zabpehellyel dúsítva)

Elkészítés:

1 hagymát üvegesre párolunk, majd rátesszük a sonkát, szalonnát (nekem volt most a hűtőben, jó ízt adott neki, de elhagyható), kissé pirítjuk, majd rátesszük a spenótot, az egész fej fokhagymát beletörjük, kissé összerottyantjuk, majd a kockára vágott sajtot beletesszük, megkeverjük és elzárjuk.
A csirkemellett kikloffoljuk, besózzuk, hagyjuk 1/2 órát állni, majd betöltjük a kihült töltelékkel, bepanírozzuk (liszt, tojás, zabpehlyhes prézli) és forró olajban - lassú tűzön, mert vastag - megsütjük. Krumplipürét adjunk hozzá.



 Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet:))
    Egyszer bepróbálkozom az uramnál vele.Hogy nekünk ízleni fog az nem is kétséges:))

    VálaszTörlés
  2. Tényleg isteni lehet:) Én imádom a spenótot, és ha valami töltöm nálunk is megeszik azok is ,akik nem szeretik, érdekes:)

    VálaszTörlés
  3. Hajrá, próbáljátok ki, régebben kevesebb spenótot tettem bele, de most ezt is elbírta.
    .

    VálaszTörlés
  4. Szia! Van kedved játszani? http://www.gyzsuzska.blogspot.hu/2014/01/ismerjuk-meg-egymast.html

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Igen, csak kicsit sok volt a dolog!

    VálaszTörlés
  6. Én is kiválasztottalak egy játékra , a hosszú téli estéken van rá időnk….., kérlek néz be hozzám is

    http://baratell.blogspot.hu/
    szép és sikeres Évet kívánok!


    VálaszTörlés
  7. szia gabi!!!! Remélem nem baj hogy ide irtam,de az lenne a kérdésem hogy te még tudsz szerezni!/Lengyel (dió-forma) ostya sütő!!!!///
    formát. légyszives ha olvasod a belegyzést ,ide vagy emailbe válaszolj.Köszönöm válaszod.
    liso020@citromail.hu
    Ui:Nagyon jó recepteid vannak.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Timi!
    Sajnos a barátnőm férjét tavaly Kijevben álmában szívinfakrtus érte, meghalt, azóta többeknek is írtam már, hogy nem tudok többet ilyet szerezni. Üdvözlettel: Gabi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...