2014. február 11., kedd

Füstölt sajtos, brokkolis pite

Ezt a pitét valamelyik főzőműsorban láttam, de csak elmondták, hogy ilyet készítenek, recept nem volt. Így aztán körülnéztem az interneten, és valahogy összeollóztam. Azt hittem, hogy csak a Párom fog belőle enni, mivel nála minden hétvégén szerepel a párolt brokkoli az étlapon. Tévedtem, mindenki jó étvággyal falatozott belőle.
Hozzávalók
18 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kiskanál só
1 nagy tojás
Ezeket gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, kevés hideg vizet is teszünk hozzá, majd kevés vajjal kikent piteformába terítjük és betesszük a hűtőbe.

Töltelék:
~ 1 kg párolt brokkoli
20-25 dkg füstölt sajt
4 tojás
só, bors, szerecsendió

A tésztát kivesszük a hűtőből és a kirakjuk a brokkolival (amit sós vízben megpároltunk). Felverjük a tojásokat, belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk szerecsendiót reszelünk bele és leöntjük a brokkolit. Sütjük kb. 180 C-on kb. 30 percig.






Próbáljátok ki, nálunk olyan sikere volt, hogy Nagyobbikam alig tudott a barátjának "megmenteni" egy szeletkét.

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Jól néz ki:) A kedvencünk a brokkoli, szerintem mi hetente több kilót eszünk meg:) A lányom annyira szereti, hogy egyszer azt modta ő inkább nem kér desszertet, hanem kéri az összes brokkolit:)

    VálaszTörlés
  2. Ha megcsináltad paleosan, kérem a receptet!!

    VálaszTörlés
  3. Én is jóízűen falatoztam volna!!! Imádom a brokkolit, a pitéről nem is beszélve! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...