2011. szeptember 21., szerda

Tátracsúcs négyszögesítve

Látszik szegény blogomon, hogy visszamentem dolgozni, alig kerül be valami. Sajnos még a tátracsúcsra sem volt időm. Tücsökbogárnál olvastam, hogy kell régi nagy kedvencemet elkészíteni, és gondoltam, most jött el az én időm. Csakhogy ember lánya tervez és más úgy gondolja, hogy ember lánya mást csináljon.
 Így aztán elkészült a krém (amit Tücsökbogánál itt olvastam) de másnap már csak arra volt időm, hogy sütöttem egy gyors csokis piskótát, belekanalaztam a krémet, majd leöntöttem fehér mogyorós csokival. Kicsit másképp néz ki, mint a Tátracsúcs és megvallom, más az íze is (sok benne a tészta, hisz éppen a krém benne a lényeg).
Szóval ilyen a négyszögesített tátracsúcs.
A recept: készíts egy csokis piskótát 6 tojásból, 6 evőkanál cukorból, 2 evőkanál kakaóporból és 5 evőkanál lisztből. Vágd ketté és töltsd meg párizsi krémmel, amit itt találsz.  Öntsd le egy felolvasztott tábla fehér mogyorós csokival. Csak módjával fogyaszd, mert nagyon tömény és rettenetesen hizlal.
Egyél helyette inkább bio-krómot:

7 megjegyzés:

  1. A Bio-Krómon felröhögtem. :)))) Hangosan!
    A Párizsi krém a nagyobbik lányom kedvence, ha rajta múlna folyton ilyen sütiket kellene sütnöm.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, bár a csokis nem az én műfajom. De a családnak lehet, hogy elkészítem. Éppen egy diéta közepén vagyok, de ha sikerül, majd beszámolok róla:) Csak nem fogyozól a bio-krómmal? :)

    VálaszTörlés
  3. Tücsökbogár: Jó mulatást, sajnos nálunk ezt csak nagyon beosztással szabad sütni (2 nő van a családban).
    Trollanyu: igen, a Bio-krómot javasolták több helyen az édesség-mánia leküzdésére és én most kénytelen vagyok (mintha egész életemben nem fogyóztam volna?!) fogyni a térdem miatt, megpróbálom Barbi kalkulátorával és ezzel a krómmal.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett. A Bio-Króm számomra is nagyon viccesen hangzott.
    Többször jártam már nálad, és mindig szerettem volna regisztrálni, de eddig egyszer sem adta fel a lehetőséget. :(

    VálaszTörlés
  5. Na végre sikerült! Így már rendszeresen idetalálok majd. :)))

    VálaszTörlés
  6. Gabi!
    Remélem, hogy nem bántottalak meg, mert nem állt szándékomban. Csak olyan mókásan zártad le ezt a posztot a Bio-Krómmal. Egyébként én is akkor készítek Tátra csúcsot, ha marad ki torta készítésénél a Párizsi krémből. Általában 3-4 darabra való. A torta meg zömében bekerül a suliba, így meg belefér, mert valóban nem egy diétás darab.

    VálaszTörlés
  7. Petra! Örömmel látlak és remélem, hogy itt mindig lesz mit olvasni (esetleg újdonság is).
    Tücsökbügár! Nem sértődtem meg (min kellett volna) amúgy sem vagyok sértődős de most igazán nem is találtam volna okot rá. Én is tréfának szántam, de a fogyózóknak akár figyelem felkeltőnek, mivel mostanában többet is hallottam a krómról, hogy csökkenti az édességvágyat, ami nekem ebéd után gondot okoz (keget másnak is?).

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...