2011. szeptember 11., vasárnap

Válóok - a halmentes hét

Nálunk a válóok (mint Trollanyunál a koriander) a halmentes hét lenne (nem mintha nem lenne majdnem MINDEN nap hal valamilyen formában), bár én nem eszem halat, de elkészítem. Így barangolásom során láttam Tálalónál ezt a Halfasírt receptet.

Hozzávalók:

1/2 kg tengeri halfilé
3-4 gerezd fokhagyma
1 hagyma
egy csokor petrezselyem
1 tojás
1 zsemle
1 tk.dijoni mustár
só,bors
zsemlemorzsa,olaj a sütéshez
A halfilét kiolvasztom és összedarálom. A hagymát összevágom és kevés olajon megdinsztelem, szerintem így jobb ízű a fasírt. A fokhagymát összenyomom.A megdarált halhúshoz adom a vízbe áztatott zsemlét, beleütöm a tojást,az apróra vágott petrezselymet,a mustárt, a fokhagymát, a megdinsztelt hagymát, sót, borsot,  s egy kis zsemlemorzsát is szórok bele,hogy jól formázható masszát kapjak. Hűtőben pihentetem minimum egy órát,de inkább többet. Ezután kis gombócokat formázok,zsemlemorzsában megforgatom,majd bő olajban kisütöm őket. Hát nálunk ez az adag elfogyott 1, azaz egy nap alatt, pedig csak a párom ette. Nagyon jó feltét a spenóthoz pl. (annak, aki szereti!) Köszi Tálaló, még egy csomó receptedet lenéztem az oldaladról, a halasokat, párom nagy örömére.

4 megjegyzés:

  1. Ha ennyi halat eszeik a férjed, tuti nagyon egészséges lehet. Nálunk a fishcake az egyetlen amit a gyerekek is megesznek, majd felteszem a receptet valamikor. Pedig nagy horgász itt nálunk mindenki, a halat mégsem nagyon szeretik. Most fogok elajándékozni kb. 10kg tengeri halat a fagyasztóból, mert egyedül nem bírom megenni.Ez kánaán lenne a férjednek:)

    VálaszTörlés
  2. Küldjed, csak küldjed, nálunk elfogy. A lányom nem eszi a halat, csak a kínai ételben (ott nem halízű??!), a fiam egyszer eszi, egyszer nem, ha fogára való az elkészült étel akkor eszi, de ha van mellette hús, akkor azt eszi el előlünk, lányok elől.Probáld ki ezt a fasirtot, párom szerint nincs is halíze, ha jól megfűszerezed és nem mondod meg a gyerekeknek, hogy miből van, lehet megeszik?

    VálaszTörlés
  3. Még soha nem próbálkoztam a halfasírttal, te meg sem kóstoltad? :D

    VálaszTörlés
  4. Szia Vicus!
    Én meg sem kóstoltam, br....halíz. Bár mintha a lányom rám ütne, vagy én rá, vannak olyan pillanataim, amikor megeszem egy kevés halászlét (csak lét), vagy a frissen sült badacsonyi fogasból elkívánok a párom tányérjából egy falatot (egyszer a lánnyal így ettük el az apja halának a felét, miközben elöttünk hült a pizza).

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...