2011. november 1., kedd

A hosszú hétvége előnyei

A hosszú hétvége előnyei, hogy jókat lehet sütni főzni és pillanatok alatt el is fogy. Mivel a tegnapi kalácsnak morzsája sem maradt, gyorsan kipróbáltam egyik kedves kórustársam (Évi)  receptjét. Íme közre is adom:

Kávés-kókuszos süti

Hozzávalók
30 dkg kókusz
7 tojásfehérje
csipet só
25 dkg porcukor
5 dkg liszt
fél csomag sütőpor

Krém
7 tojássárgája
15 dkg porcukor
2 evőkanál liszt
2 dl kávé
25 dkg RÁMA

tetejére:
20 dkg cukor
2 evőnaál kakaópor
10 dkg vaj
3 evőkanál víz

Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a csipet sót,  sütőporos lisztet és a kókszt, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, kb. 150-160 fokon megsütjük.
Krém: (tényleg nem könnyű, nekem is kicsit összekapta, de a végére sikerült kikeverni).
A tojássárgájákat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, kávét és sűrű krémmé főzzük (javasolnám, hogy vízfűrdő felett, talán így nem kapja össze a meleg).
A kihült krémet ráöntjük a kókuszos tésztára, majd leöntjük csokimázzal (összefőzzuk a cukrot, kakaót, vizet, vajat, fényesre keverjük).


Jó étvágyat!
Sajnos én nem tudok olyan jó képeket készíteni, mint a többiek, így a lányomat kértem meg a kép készítésére, de valahogy még hiányzik róla valami.

4 megjegyzés:

  1. Atyavilág, ilyen finom sütinek ki tud ellenállni? Mondtam én, hogy nem fogyózunk! :))))

    VálaszTörlés
  2. Ó,én ezt a sütit imádom.Az egyik házi süteményesnél szoktam venni.Egy szeletet.De ha megsütöm ennyivel biztosan nem érném be.Szóval még gondolkozom az elkészítésén.Mert így is alig férek a ruháimba.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom süti, gondolom a fiad nem panaszkodik:) Szerintem jók a képek, nem vagyunk mi profi fotósok, nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lányok, szerencsére az első szelet megkóstolásán kívül már nem kellett nagyon megtartóztatnom magam, mivel mire hazaértünk, elfogyott.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...