2011. november 27., vasárnap

Kolbászhússal töltött csirkemell pongyolában

Már nem tudom, hogy kinél olvastam és másoltam ki ezt a receptet, előre is elnézést kérek, hogy koppintottam és nem linkelem be (mivel nem emlékszem). Ezt a husit nem először készítem, finom melegen és hidegen is, próbáljátok ki, jó vendégváró és ízletes.
Sajna, a kisebbik most éppen hús és tojásmentes  napokat - heteket él (a mestere most erre fogta a társaságot, hogy az akaratuk is fejlődjön, gondolom én), így kénytelen voltam egy jó adag gombapörköltöt is készíteni vasárnapi ebédként, nehogy rávesse magát erre a husira (aztán én legyek az oka, hogy nem tartotta be a szabályokat, micsoda egy anya vagyok, szörnyű!).  Viszont most a nagyobbik megkóstolta, sőt még kért is belőle (pedig a családban Ő a "húsmentes" táplálkozású (igazán nem könnyű ezen az ifjúságon kiigazodni).
Hozzávalók
Kolbászhúsos töltelékhez:
1/2 kg darált hús
2 tojás
teáskanálnyi só, pirospaprika
5-6 gerezd fokhagyma
mokkáskanálnyi kömény, bors

kb. 20 dkg bacon
1 kg csirkemell
sültcsirke fűszer
Elkészítés:
A kolbászhúshoz valókat gyúrd össze, bélelj ki egy pástétom sütőt baconnal úgy, hogy majd a hús tetejére rá lehessen hajtogatni a bacont, tedd bele a kikloffolt csirkemmellett, amit megszórtál sültcsirke fűszerrel (szintén úgy,, hogy ráhajtogatható legyen e tetejére is), Kend bele a kolbászhúst, takard be a lelógó csirkemmellel, majd hajtsd tá a bacont és előmelegített sütőben 180 C-on kb. 1 órát süsd, alufólia alatt, majd vedd le a fóliát és pirítsd meg a tetejét.

 

Köretnek friss salátát és oliva olajon pirított lilahagyma-póréhagyma-sárgarépa egyveleget készítettem hozzá, imádom a zöldségeket (sajna ez nem látszik a termetemen).

Jó étvágyat! (Szilveszterre is jó vendégvárónak!)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki:) Nélunk ilyen még nem volt, hogy valaki ne akarjon húst enni, rajtam kívül:) De később ki tudja mi lesz:) Boldog, békés Adventot:)

    VálaszTörlés
  2. Szuperszónikus! Mentem is a receptedet, mert az én családom nagyon is húsevő! :)

    VálaszTörlés
  3. Hú de gusztusos! Ez nagyon finom és hidegen friss kenyérrel imádom! Mentem én is! :D

    VálaszTörlés
  4. Aleda köszi!
    Trollanyu! Nálunk a lány nem kedveli a húst, főleg aminek olyan alakja is van (értsd csirkecom stb.) Inkább rizs és nokedli kedvelő. A fiú enné a húst (igazi farkas típus) de a harcművészeti mestere most 3 hét diétát hirdetett, amit egész rendesen tart. Csak közben csattogó fogakkal várja a végét, már tervezi, hogy mit eszik az első nap.
    Petre, vigyed, biztos örülni fognak neki!
    Barbi jó sütögetést és jó étvágyat!

    VálaszTörlés
  5. Megsütöttem a leírásod alapján, nagyon-nagyon finom, ízlett az egész családnak! :) Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...