2011. november 22., kedd

Őszi gesztenye

Gesztenyés tekercs bonbonnal



A kisebbikem felrótta nekem, hogy mostanában mindig csak csokis sütiket gyártok, süssek már egy kis piskóta tekercset, de ne legyen benne csoki. Visszakérdeztem, hogy mivel töltsem, gesztenye jó lesz? Hát persze, hangzott a felelt. Így aztán ezen a hétvégén gesztenyés piskóta tekercset készítettem és mellé egy kis bonbont, a sütemény alapján.
Hozzávalók
8 tojás
8 kanál cukor
8 kanál liszt

Töltelék
50 dkg gesztenye massza
20 dkg porcukor
20 dkg RÁMA
2 evőkanál rum
Elkészítés:
A 8 tojás fehérjéből csipet sóval kemény habot verek. A 8 tojás sárgáját a 8 evőkanál cukorral fehéredésig keverem, majd kanalanként beleteszem a lisztet, habot, lukas fakanállal kevergetem (úgy, ahogy a piskótát illik). Gáztepsiben - sütőpapíron - kisütöm, és még melegen feltekerem egy konyharuhával.
A tölteléknek valókat habosra kikevertem - egy keveset félretettem - és megtöltöttem vele a piskótát , kívül-belül jól megkentem. A tetejét megcsurgattam a bonbonból megmaradt  fehércsokival és összehúzkódtam egy villával.
A bonbonhoz fehér csokit olvasztottam (felét vízgőz felett felolvasztottam, majd levettem a tűzről és hozzákevertem a másik felét). A fehér csokival megkentem a bonbon formákat, szilárdulásig hűtöttem, majd mindegyikbe tettem egy szem rumos meggyet és kanalaztam bele egy kis gesztenyetölteléket (sütiből ami megmaradt), majd lezártam a maradék fehér csokival.
Ime:

Még a cicánk is kért belőle:

Persze nem kapott, hisz megártott volna neki!

Jó étvágyat!


8 megjegyzés:

  1. Oda vagyok érte én is, de ezek a vikingek nem használják, így kapni sem lehet. Bár az ázsiai üzletben rá kéne kérdeznem, ott minden van. Szuper lett a tekercsed, meg a bonbon is.Meg szoktad kóstolni őket vagy csak a család eszi meg?

    VálaszTörlés
  2. Én is odavagyok a gesztenyéért ezért kóstolás nélkül nem lehet asztalra tenni, milyen szakácsné is lennék. Csak írj egy címet, küldök neked 1 kg gesztenyepürét légipóstán, de most komolyan!

    VálaszTörlés
  3. Én is kérek mindkettőből!
    A gesztenyét imádom, a nagymamim sütött ilyen tekercset. Nem is értem én miért nem, pedig nem bonyolult. Szuper vagy! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon cuki a cicád, az a vörös-foltos orrocskája!!! Helyes macsek! A gesztenyés pedig egyszerű, de nagyon finom sütemény!!!

    VálaszTörlés
  5. Köszi Barbi, hajrá, süssél!
    Igen Kriszti, imádjuk a cicát, mi más lenne a neve, mint Folti. Nem az enyém, hanem a lányomé, annó a gimnáziumi felvételiért kapta, mikor megtudta, hogy lesz, macsek, Pest legjobb gimijeiben az első hat között végzett a felvételin. Ennek már lassan 7 éve.

    VálaszTörlés
  6. Gesztenyééééésssss:-)
    Imádom. Nagyon klasszak lettek, a bonbon szuper:-)

    VálaszTörlés
  7. Gesztenye, köszi, gondolom ezértis ez a névválasztás!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...